Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

Ηχηρό «όχι» σε νέα παράταση για τα αδήλωτα τετραγωνικά από το ΥΠΕΣ

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Μήνυμα ότι δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση για τα αδήλωτα τετραγωνικά έστειλε το υπουργείο Εσωτερικών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι πολίτες έχουν στη διάθεσή τους κάτι λιγότερο από δύο εβδομάδες για να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, καθώς η σχετική προθεσμία εκπνέει στις 31 Αυγούστου.

  • του Βασίλη Παπακωνσταντόπουλου

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δοθεί παράταση» συνεκτίμησαν ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου σε τηλεδιάσκεψη που είχαν. Συμφώνησαν ότι θα ενταθεί η προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού, ώστε όλοι να κάνουν τις αιτήσεις τους στην ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα (https://tetragonika.govapp.gr/) έως το τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, είναι κοινή εκτίμηση ότι το μέτρο αυτό έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία, διευκολύνοντας πάνω από 1.000.000 οικογένειες να βάλουν τέλος σε μια πολύχρονη εκκρεμότητά τους και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να αυξήσει ουσιαστικά τα έσοδά της.

Νωρίτερα η ΠΟΜΙΔΑ είχε ζητήσει, με επιστολή της προς τους κ. Θεοδωρικάκο και Παπαστεργίου, παράταση λειτουργίας της πλατφόρμας έως το τέλος του έτους, υποστηρίζοντας ότι είναι απόλυτα αναγκαία για τους πολίτες, οι οποίοι το ζητούν επίμονα γιατί αδυνατούν να προλάβουν να ανταποκριθούν, ενώ υπάρχουν επιμέρους προβλήματα που δεν μπορούν να λυθούν μέσω της πλατφόρμας, όπως η διόρθωση των εμβαδών βοηθητικών χώρων πολυκατοικιών (αποθηκών, πάρκιν κ.λπ.).

Διορθωτική δήλωση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα μπορεί να υποβάλλει κάθε πολίτης που έχει δηλωμένα στους δήμους λιγότερα τετραγωνικά μέτρα από όσα έχει στην Εφορία, για ένα ή περισσότερα ακίνητά του. Η οικειοθελής αποκάλυψη των πραγματικών επιφανειών όλων των ακινήτων μπορεί να γίνει χωρίς επιβάρυνση του ιδιοκτήτη με πρόστιμα και αναδρομικές χρεώσεις δημοτικών φόρων και δημοτικών τελών για την πενταετία 2015-2019.

Επιπλέον, όποιος πολίτης δεν έχει καν δηλώσει ένα ή περισσότερα ακίνητά του στον οικείο δήμο μπορεί κι αυτός να υποβάλει δήλωση μέσω της οποίας θα αποκαλύψει τις επιφάνειες των αδήλωτων ακινήτων που ανήκουν στην ιδιοκτησία του.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Χαρβαλιάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Δημήτρης Σέργιος
Δημήτρης Σέργιος
Απόστολος Κρητικόπουλος
Απόστολος Κρητικόπουλος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ