Μία γυναίκα και δύο παιδιά νεκρά στο ναυάγιο ανατολικά της Κρήτης – Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

Must Read

Τα πτώματα τριών μεταναστών εντοπίστηκαν να επιπλέουν κατά τη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης που εξελίσσεται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες στη θαλάσσια περιοχή 12 ναυτικών μιλιών ανατολικά της Κρήτης. 

Σύμφωνα, μάλιστα, με τις πρώτες πληροφορίες από το ΑΠΕ οι σοροί ανήκουν σε μία γυναίκα και δύο παιδιά. 

Στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν δύο σκάφη του Λιμενικού, δύο πλοία και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και δύο παραπλέοντα πλοία και μέχρι στιγμής, έχουν διασωθεί και μεταφέρονται στην Κάρπαθο τουλάχιστον 53 μετανάστες και πρόσφυγες, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το Λιμενικό Σώμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών πραγματοποιείται από τις απογευματινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή 12 ν.μ. ανατολικά της ν. Κρήτης.

Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΕΚΣΕΔ) ενημερώθηκε απογευματινές ώρες, για σκάφος αγνώστων λοιπών στοιχείων, το οποίο βρισκόταν σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή.

Άμεσα υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, στην ανωτέρω περιοχή έσπευσε ένα παραπλέον πλοίο το οποίο ενώ αρχικά εντόπισε το εν λόγω σκάφος να πλέει σε κοντινή απόσταση, στη συνέχεια αυτό βυθίστηκε. Επιπρόσθετα, στην περιοχή έσπευσαν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και δύο (02) επιπλέον παραπλέοντα πλοία.

Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί σώοι πενήντα τρεις (53) αλλοδαποί καθώς και τρεις (03) σοροί, ενώ στη θαλάσσια περιοχή των ερευνών, oι οποίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αφού πνέουν άνεμοι εντάσεως Β 6-7 BF.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν, βρέθηκε στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης όπου και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This