Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020

Επείγουσα ανέγερση νέων ΜΕΘ σε «Σωτηρία» και Γενικό Κρατικό Νίκαιας, μπας και προλάβουμε τα χειρότερα

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Η ραγδαία αύξηση των διασωληνωμένων με νέο κορωνοϊό στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχει θορυβήσει την κυβέρνηση, αναγκάζοντάς τη να προβεί σε έκτακτα μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ. 

Το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, με αντικείμενο τη σημερινή καταγραφή των κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και την περαιτέρω αύξησή τους στα νοσοκομεία της Αττικής.

Όπως αναφέρει το iatropedia.gr, ηκυβέρνηση προχωρά σε επιστράτευση, αλλά και κατασκευή επιπλέον κλινών Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες που θα προκύψουν τον χειμώνα, με τη νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό που θα χρήζουν εντατικής φροντίδας.

Μέσα την εβδομάδα αναμένεται στις 75 κλίνες ΜΕΘ για Covid-19 να προστεθούν 38 προϋπάρχουσες κλίνες Εντατικής Θεραπείας γενικών περιστατικών, ώστε να εξυπηρετήσουν τις έκτακτες νοσηλευτικές ανάγκες των διασωληνωμένων ασθενών με κορωνοϊό στην Αττική.

Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι πυρετώδεις προετοιμασίες για την κατασκευή επιπλέον 58 κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και 4 κλινών Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) σε δύο μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής: το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Σωτηρία» και το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Εμβληματική δωρεά

Πρόκειται για την «εμβληματική», σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, δωρεά των 50 κλινών ΜΕΘ της Βουλής των Ελλήνων στο «Σωτηρία» και των 8 κλινών ΜΕΘ και 4 ΜΑΦ στο νοσοκομείο Νίκαιας, δωρεά του Βαγγέλη Μαρινάκη, της Αγγελικής Φράγκου και της ΙΟΝ Α.Ε. Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια και τα δύο αυτά έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου και να προσφέρουν σημαντική «ανάσα» ανακούφισης στο ΕΣΥ, το οποίο έχει αρχίσει ήδη να δέχεται τις πρώτες σοβαρές πιέσεις από την πανδημία του κορωνοϊού.

Δείτε φωτογραφίες από τις εργασίες για την ανέγερση νέων κλινών ΜΕΘ στα νοσοκομεία «Σωτηρία» και Νίκαιας, τις οποίες κοινοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ):

(κεντρική φωτό: αρχείο)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]