Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020

Η διασπορά στο γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα έγινε από εργαζόμενο που είχε παραιτηθεί, αλλά ήταν εκεί

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Αυτοψία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στη Μονάδα Φροντίδας Υγείας «Αττική» στον Άγιο Παντελεήμονα έγινε την Πέμπτη και τα ευρήματά της, που παρουσιάστηκαν την Παρασκευή, επιβεβαιώνουν τις αρχικές αναφορές.

Ότι δηλαδή, η διασπορά του κορωνοϊού στο γηροκομείο οφείλεται στην παρουσία εργαζόμενου, ο οποίος δεν έπρεπε καν να βρίσκεται εκεί, αφού φέρεται να έχει παραιτηθεί και αποχωρήσει από την επιχείρηση.

Επίσης, το γεγονός ότι έχει καταγραφεί επαφή φιλοξενούμενου της Μονάδας Φροντίδας με εργαζόμενους σε λαϊκή αγορά έξω από τον χώρο του γηροκομείου, είναι ένα ακόμη στοιχείο προς διερεύνηση.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, έχουν εντοπιστεί 47 κρούσματα, 42 διαμένοντες και 5 εργαζόμενοι και αυτή την στιγμή στην μονάδα παραμένουν μόνο όσοι είναι αρνητικοί, καθώς όλα τα κρούσματα έχουν μεταφερθεί.

Οι μεν διαμένοντες έχουν διακομιστεί σε Νοσοκομεία, οι δε εργαζόμενοι βρίσκονται και ελέγχονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ