Σάββατο 19/6/2021

Σοβαρότατες καταγγελίες για το γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα από τον φερόμενο ως ασθενή «μηδέν» (βίντεο)

Ο νοσηλευτής που σύμφωνα με το πόρισμα των ελεγκτών της Αρχής Διαφάνειας, θεωρείται ο ασθενής «Μηδέν» στο γηροκομείο «Αττική» στον Άγιο Παντελεήμονα, μίλησε στον Alpha και έδωσε μια τελείως διαφορετική εικόνα και διάσταση της κατάστασης.

Συγκεκριμένα, ο νοσηλευτής υποστηρίζει ότι ένας ηλικιωμένος που τελικά πέθανε στο νοσοκομείο από κορωνοϊό, είχε κολλήσει πρώτος στην Μονάδα φροντίδας τον ιό και ήταν εκείνος που τον κόλλησε, καθώς είχε εμφανίσει συμπτώματα πέντε ημέρες πριν από τον ίδιο και συγκεκριμένα στις 12 Σεπτεμβρίου.

«Στις 17 Σεπτεμβρίου άρχισε ο πονοκέφαλος, είχα κόπωση. Δεν ήξερα ότι ήμουν θετικός… Μετά τις 20 Σεπτεμβρίου εμφάνισα βήχα, πυρετό και δύσπνοια. Αν είχα αυτά τα συμπτώματα νωρίτερα θα είχα σταματήσει κατευθείαν», είπε ο νοσηλευτής και πρόσθεσε μια σημαντική διάσταση στο θέμα: «Είχα ενημερώσει ότι υπήρχε κρούσμα. Ο ασθενής ήταν μιάμιση βδομάδα με συμπτώματα, από τις 12 Σεπτεμβρίου. Εγώ του έκανα κορτιζόνη με εντολή γιατρού. Τα συμπτώματα άρχισαν με πυρετό πάνω από 38… Μόλις είδα ότι μπήκε οξυγόνο, ενημέρωσα το γηροκομείο ότι ο άνθρωπος αυτός δεν πρέπει να είναι εδώ. Αυτά είναι γραμμένα».

Όσο για τις κατηγορίες ότι φορούσε διπλά γάντια και μάσκες επειδή ήξερε ότι έχει κορωνοϊό, ο νοσηλευτής τις αντέκρουσε συνεχίζοντας τις αποκαλύψεις για τις συνθήκες μέσα στο γηροκομείο: «Γιατί φορούσα διπλά γάντια. Φορούσα γιατί είχαν ήδη κρούσμα μέσα, τον ασθενή που απεβίωσε. Πώς λοιπόν να μη φοράω διπλά γάντια, διπλή μάσκα και προσωπίδα; Υπάρχουν κάμερες που τα έχουν καταγράψει. Και άλλοι ασθενείς ανέβασαν πυρετό μετά τον πρώτο ασθενή. Οι δύο ήταν στο ίδιο δωμάτιο με αυτόν. Κάποιοι άνθρωποι εκεί μέσα, ξέρουν πάρα πολύ καλά τι έχει γίνει. Δεν έχω καμία ευθύνη. Δεν ήξερα ότι είμαι θετικός. Αν το ήξερα, θα είχα σταματήσει επιτόπου. Αν δε μιλούσα γινόταν μακελειό εκεί με τους ανθρώπους. Δεν είμαι το κρούσμα μηδέν».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ