Πέμπτη 29/7/2021

Όταν ο Ιερώνυμος εξοργίστηκε! Διαβάστε όλο το παρασκήνιο

Στην Καστοριά βρέθηκε τις ημέρες των γιορτών Μητροπολίτης ο οποίος φέρεται ότι γνωρίζει τα κατατόπια και τις ιδιαιτερότητες της πόλης. Συνάντησε βουλευτές, δημάρχους
και άλλους τοπικούς παράγοντες. Εχει εμπειρία και ιστορία στην περιοχή. Καίτοι διακονεί άλλη επαρχία, έχει αναπτύξει σχέσεις μαζί τους από τα παιδικάτα του και τον εμπιστεύονται.

Ο εν λόγω αρχιερέας μετά επέκτεινε τη διαμονή του κατά δύο ημέρες μόνο και μόνο για να κάνει το γνωστό εκκλησιαστικό «λόμπινγκ». Οι πληροφορίες μου λένε ότι τους διαβεβαίωσε πως λειτουργεί εξ ονόματος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. «Μην ανησυχείτε, θα σας φέρω πρόσωπο δικό μου και δεν θα έχετε πρόβλημα» μου λένε ότι τους είπε.

Οι τοπικοί παράγοντες τον άκουγαν ανακουφισμένοι, αφού τους είπε ότι έχει μιλήσει με τον Αρχιεπίσκοπο και έχει βρεθεί το πρόσωπο που θα διαδεχτεί τον μακαριστό Μητροπολίτη Καστορίας Σεραφείμ. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν ο Αρχιεπίσκοπος όντως εξουσιοδότησε τον Μητροπολίτη και αν πράγματι έχει βρεθεί το πρόσωπο που θα αναλάβει τα ηνία της Μητρόπολης Καστορίας. Οι τοπικοί παράγοντες έχουν εφησυχάσει και
περιμένουν πότε η Ιεραρχία θα φέρει τον «δικό τους άνθρωπο»…

Τους άφησε ακάλυπτους

Ακάλυπτους έχει αφήσει τους ιερείς του Λαγκαδά ο τοποτηρητής της τοπικής Εκκλησίας, Μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος. Ιερείς της περιοχής μου μεταφέρουν πως ο κ. Θεολόγος δεν έχει ασχοληθεί με τα προβλήματά μετά την απώλεια του μακαριστού Ιωάννη. Ίσως λόγω κορωνοϊού. Φέρεται να τους είπε «να κάνουν ό,τι καταλαβαίνουν μέχρι η ιεραρχία να εκλέξει τον νέο μητροπολίτη».

Όποιος αναλάβει τη Μητρόπολη Λαγκαδά θα πρέπει να δώσει αγώνα για να κρατήσει την κληρονομιά του μακαριστού Ιωάννη. Χρήματα στο ταμείο της μητρόπολης δεν υπάρχουν και το έργο που πρέπει να γίνεται είναι πολύ μεγάλο.

Ο μακαριστός Ιωάννης Τασσιάς άφησε δύσκολη κληρονομιά στον επόμενο. Ενάμιση
εκατομμύριο, λένε, είναι τα χρέη της μητρόπολης και δικαίως αφού άφησε έργο τριπλάσιας αξίας. Από μία επαρχιώτικη μητρόπολη την κατέστησε κορωνίδα της Β. Ελλάδας. Τα επισημαίνω αυτά για όσους την ορέγονται και θεωρούν τη διαποίμανσή της «εύκολη υπόθεση».

Οργή για τα «μπρος πίσω»

Οργισμένοι φέρεται ότι είναι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι Μητροπολίτες μέλη της Ιεράς Συνόδου με τα «μπρος πίσω» της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στους περιορισμούς στην παρουσία πιστών στους ναούς. Το αποκορύφωμα ήταν την ημέρα των Θεοφανίων, που άλλα είπαν τη μία μέρα και άλλα αποφάσισαν με έκτακτη ΚΥΑ την επόμενη.

«Είναι αναποφάσιστοι και ρίχνουν την ευθύνη στην Εκκλησία, ενώ ήταν από τους ελάχιστους χώρους που τηρήθηκαν αυστηρά τα μέτρα» μου έλεγε συνοδικός Μητροπολίτης. Την ευθύνη ρίχνουν σε όσους εισηγούνται στον πρωθυπουργό τη λήψη αυστηρών μέτρων για τους ναούς και δεν είναι ούτε επιδημιολόγοι ούτε αρμόδιοι. Η κουδούνα, μου λένε, χτυπάει για τον Χαρδαλιά, που έχει υιοθετήσει τη λήψη κάθετων μέτρων ακόμη και για χώρους που δεν έχουν την ευθύνη, όταν στα μεγάλα πάρκα (π.χ. παραλιακό μέτωπο Θεσσαλονίκης, Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος») γινόταν το αδιαχώρητο…

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ