Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021

Επέλαση της κακοκαιρίας: «Πνίγηκε» το Αγρίνιο – Ζημιές και στην Ήπειρο

Εγκλωβίστηκαν μαθητές σε Ειδικό Σχολείο

Σε εξέλιξη βρίσκεται το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τις επόμενες ώρες τη χώρα. Τα φαινόμενα φαίνεται να είναι ιδιαίτερα έντονα στην Αιτωλοακαρνανία.

Συγκεκριμένα στο Αγρίνιο, εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δεκάδες σπίτια, ενώ το Πυροσβεστικό Σώμα δέχτηκε 51 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.

Με εντολή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της ευρύτερης περιοχής που έχουν εκδηλωθεί οι έντονες βροχοπτώσεις, έχουν τεθεί προληπτικά σε κατάσταση μερικής επιφυλακής, ενώ έχει κινητοποιηθεί και η 6η ΕΜΑΚ. Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν σε αντλήσεις υδάτων, με διασπορά στην ευρύτερη περιοχή.

Επίσης, σύμφωνα με το agrinionews, λόγω των ορμητικών χειμάρρων που δημιουργήθηκαν, η κυκλοφορία διακόπηκε σε πολλά σημεία του εθνικού και επαρχιακού δικτύου: στην Εθνική Οδό στο ύψος της Ερμίτσας και στο Καινούργιο, στην επαρχιακή Αγρινίου-Εμπεσού στο ύψος των Διαμαντέικων αλλά και στο δρόμο για Σκουτερά η κυκλοφορία των οχημάτων καθίσταται αδύνατη.

Εγκλωβίστηκαν μαθητές σε Ειδικό Σχολείο

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, agriniopress.gr μεγάλο ζήτημα έχει προκύψει με το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Αγρινίου όπου και έχουν εγκλωβιστεί μαθητές και βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία απεγκλωβισμού τους από την Πυροσβεστική και το Δήμο Αγρινίου.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Δήμαρχος Αγρινίου θα ζητήσει να κηρυχθεί ο Δήμος Αγρινίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Παράλληλα η εθνική οδός Αγρινίου Εμπεσού σε πολλά σημεία του είναι πλημμυρισμένη, όπως μπορείτε να διακρίνετε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν.

Σοβαρές ζημιές και στην Ήπειρο

Έντονα είναι τα προβλήματα από την κακοκαιρία και στην Ήπειρο. Από τις έντονες βροχοπτώσεις πλημμύρισε ο κάμπος των Φιλιατών και οι παραποτάμιες περιοχές του Καλαμά.

Στο χωριό Κορύτιανη έχουν πλημμυρίσει σπίτια, ενώ όλη η περιοχή έχει μετατραπεί σε λίμνη.

Η γέφυρα που ενώνει έξι χωριά με τον δρόμο προς Ηγουμενίτσα έχει κλείσει από την Αστυνομία, για την ασφάλεια των πολιτών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ