Τρίτη, 13 Απρίλιος 2021

Ξεψαχνίζουν τις αστυνομικές φρουρές των VIPs μετά τον σάλο με τον Μένιο Φουρθιώτη

Μετά τις πρωτοφανείς αποκαλύψεις για τη σκανδαλώδη μεταχείριση του τηλεπαρουσιαστή

Σε φιάσκο εξελίχθηκε για την ΕΛ.ΑΣ. η υπόθεση της αστυνομικής φύλαξης που είχε διατεθεί στον παρουσιαστή Μένανδρο – Γεώργιο Φουρθιώτη, καθώς το βράδυ της Τρίτης αποσύρθηκαν το προσωπικό και τα μέσα που είχαν διατεθεί, παρότι η ηγεσία της διέψευδε τα σχετικά δημοσιεύματα και αναζητούσε δημοσιογράφους για να τους συλλάβει έπειτα από μηνύσεις του παρουσιαστή!

Η κυβέρνηση βρέθηκε σε άβολη θέση, καθώς αποκαλύφθηκε η προχειρότητα με την οποία λαμβάνονται σοβαρές αποφάσεις, όπως το ποιος αποτελεί στόχο και αν θα πρέπει να φυλάσσεται από αστυνομικούς. Μετά την καταλυτική παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη  την Τρίτη για την άμεση απόσυρση του συνόλου των αστυνομικών δυνάμεων από τον Μένιο Φουρθιώτη, ανοίγει ο φάκελος των λεγόμενων VIP που διαθέτουν αστυνομική προστασία. Ετσι, με εντολή του υπουργού ξεκινά ξεκαθάρισμα και θα επαναξιολογηθούν όλες οι περιπτώσεις προσώπων που τους έχει παραχωρηθεί φρουρά.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη τη λίστα με τα ονόματα των «επισήμων» προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα, καθώς στην κοινή γνώμη δόθηκε η αίσθηση ότι η φύλαξη των VIP έχει μετατραπεί σε διαδικασία δημοσίων σχέσεων που πλήττει το κύρος της ΕΛ.ΑΣ.

Οφείλουν εξηγήσεις

Αλλά και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. οφείλει αρκετές εξηγήσεις, αφού μετά τις αποκαλύψεις στον Τύπο ανέβασε την εξής διάψευση στην επίσημη ιστοσελίδα της, στις 24 Μαρτίου: «Σχετικά με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο περί φύλαξης δημοσιογράφων, ενημερώνουμε ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα»! Μία εβδομάδα μετά, όμως, η ΕΛ.ΑΣ. έκανε γνωστό ότι αποσύρει τις δυνάμεις που είχε… διαψεύσει ότι είχαν διατεθεί! Πρόκειται, δηλαδή, για μια ανακολουθία που χρήζει εσωτερικής έρευνας.

Λακωνική απάντηση

Από την πλευρά της, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, που ρωτήθηκε για το θέμα, απάντησε λακωνικά. «Δεν θα δεχθούμε καμία κατάχρηση σε αυτό το θέμα, σε περιπτώσεις που δεν δικαιολογούν αστυνομική προστασία» είπε και παρέπεμψε για περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με τους αρχικούς χειρισμούς στο θέμα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο αποφάσισε την παύση της φύλαξης του παρουσιαστή.

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για τα ψέματα και το φιάσκο;

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ: «Αντί ο κ. Μητσοτάκης να κοιτάζει πάλι πώς θα διασκεδάσει τις εντυπώσεις, δήθεν παρεμβαίνοντας κατόπιν εορτής για τη φύλαξη Φουρθιώτη, περιμένουμε ακόμα να μας απαντήσει: Ποιος έχει την ευθύνη για τα ψέματα της ΕΛ.ΑΣ. και την ανάθεση σε 14 αστυνομικούς να φυλάνε τον συγκεκριμένο κύριο; Ο αρχηγός της, ο κ. Χρυσοχοΐδης ή άλλος; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για τα ψέματα και το φιάσκο; (…) Θα μας πει τελικά τι άλλο, εκτός από την εφημερίδα που τον λιβανίζει, συνδέει την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Φουρθιώτη;» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ