Οι συνομιλίες που «έκαψαν» τον Μένιο Φουρθιώτη

«Εάν υπάρχει πρόβλημα πες μου να ξέρω να βοηθήσω» έστειλε στον έναν από τους πιστολέρο

Must Read

«Καταπέλτης» είναι το διαβιβαστικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. για τον Μένιο Φουρθιώτη το οποίος αναφέρει ότι ο γνωστός παρουσιαστής που αντιμετωπίζει κατηγορίες για 2 κακουργήματα και 9 πλημμελήματα «από τη μία είχε κρυφές επικοινωνίες με τους δράστες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του κατά παραγγελία χτυπήματα και από την άλλη παρουσίαζε επίσημα ότι είναι θύμα απειλών και ότι είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φύλαξη και συνοδεία».

Στις 30 σελίδες του εγγράφου των αστυνομικών αρχών αναφέρεται ο τρόπος που δρούσε ο γνωστός παρουσιαστής που συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα μαζί με τρία άτομα που φέρεται να είναι συνεργοί του.

Πίεζε συνεχώς με εξώδικα και μηνύσεις

Σύμφωνα με το έγγραφο της αστυνομίας ο Μένιος Φουρθιώτης «για να πετύχει το σκοπό του πίεζε συνεχώς με εξώδικα, μηνύσεις, δημοσιεύματα κ.λπ. φυσικά θεσμικά πρόσωπα, υπηρεσίες και αρχές και απαιτούσε άμεσα εντός και συγκεκριμένων ωρών να ικανοποιηθούν οι παράνομες απαιτήσεις του».

Τα γραπτά μηνύματα και οι κλήσεις

Μάλιστα στο διαβιβαστικό έγγραφο αναφέρονται οι συνομιλίες που είχε με τους φερόμενους συνεργούς του πέντε ώρες πριν την καταδίωξη και τους πυροβολισμούς κατά αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία, όταν ο Φουρθιώτης κάλεσε έναν από τους συγκατηγορούμενούς του στο τηλέφωνο και αφού το έκλεισε, κάλεσε τον άλλον. Μια ημέρα μετά ο Φουρθιώτης έστειλε γραπτά μηνύματα στον φερόμενο συνεργό του, στο οποίο έγραφε: «Εάν υπάρχει πρόβλημα πες μου να ξέρω να βοηθήσω», ενώ στη συνέχεια τον κάλεσε στο τηλέφωνο.

Στους δύο συγκατηγορούμενους του Φουρθιώτη ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας τις οποίες οι ίδιοι αρνούνται σύμφωνα με τον δικηγόρο τους Κωνσταντίνο Γώγο και υποστηρίζουν ότι δεν βρίσκονταν στο σημείο της επίθεσης κατά των αστυνομικών. «Είναι αστείο να είναι δύο βιοπαλαιστές κατηγορούμενοι. Τα  στίγματα των κινητών τους θα δείξουν πως οι εντολείς μου δεν είχαν καμία εμπλοκή με την υπόθεση. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Ήταν εργαζόμενοι στην επιχείρηση και δεν επιχείρηση και δεν έχουν παραπάνω σχέση» δήλωσε ο δικηγόρος τους.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό έγγραφο «από την εργαστηριακή συγκριτική εξέταση των πειστηρίων δηλαδή τους κάλυκες που βρέθηκαν στο περιστατικό της Νέας Ερυθραίας με τους αστυνομικούς και στο σπίτι του Μ. Φουρθιώτη, προέκυψε πως οι κάλυκες αυτοί προέρχονται από το ίδιο όπλο, ένα Καλάσνικοφ» και «από την εργαστηριακή εξέταση ενός σάκου ο οποίος βρέθηκε στη Νέα Ερυθραία μετά τη συμπλοκή με τους αστυνομικούς, προέκυψε γενετικός τύπος ο οποίος ταυτίζεται με εκείνον ενός εκ των κατηγορουμένων, ενώ εντοπίστηκε και γενετικό στοιχείο και άλλων ατόμων».

Το ανώνυμο τηλεφώνημα στον αξιωματικό

Επιπλέον, αναφέρεται ότι στις 21.4.2021 ένας άγνωστος κάλεσε με απόκρυψη τον αξιωματικό υπηρεσίας και ανέφερε: «Το χτύπημα στο σπίτι του Φουρθιώτη το έκανε ο …. με τον κολλητό του. Τους ξέρετε από παλιά. Ο Φουρθιώτης τον πλήρωσε για να το κάνει. Ψάξτε τα τηλέφωνα που θα σου πω και θα τους βρείτε….».

Τέλος, στο διαβιβαστικό έγγραφο αναφέρεται το ποινικό ιστορικό του Φουρθιώτη σύμφωνα με το οποίο υπάρχει σωρεία μηνύσεων σε βάρος του (εκτός από εκείνες που έχει καταθέσει ο ίδιος σε όποιον τον «ενοχλούσε»), ενώ για τους άλλους τρεις κατηγορούμενους φαίνεται ότι έχουν εκδοθεί καταδικαστικές αποφάσεις για σοβαρά αδικήματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μένιος και οι άλλοι τρεις έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν το Μεγάλο Σάββατο.

Διαβάστε επίσης: 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This