Τζανάκης: «Η επικοινωνιακή διαχείριση του AstraZeneca θα κοστίσει χιλιάδες ζωές»

Τι είπε ο καθηγητής για τα self test

Must Read

Επικοινωνιακό λάθος χαρακτηρίζει τη διαχείριση στην Ευρώπη γύρω από το εμβόλιο της AstraZeneca, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.

Τι πρέπει να ξέρουν όσοι έκαναν τη 2η δόση

«Η εθνική επιτροπή εμβολιασμού έχει προκαταβάλει όλες τις δεύτερες δόσεις των εμβολίων. Όταν προγραμματίζεται ένα ραντεβού έχει ήδη δεσμευτεί η δεύτερη δόση» διευκρίνισε ο κ. Τζανάκης.

«Θα κοστίσει ζωές»

Την παρέμβαση εισαγγελέα επιβάλλει σύμφωνα με τον Νίκο Τζανάκη η επικοινωνιακή διαχείριση του AstraZeneca, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο τα λάθη που έχουν γίνει θα κοστίσουν χιλιάδες ζωές.

«Κάποιος διεθνής Εισαγγελέας θα πρέπει να αναζητήσει ευθύνες. Έχει ανατραπεί ο εμβολιαστικός προγραμματισμός λόγω των κακών χειρισμών που έχουν φέρει δυσπιστία στον πληθυσμό. Αυτό σημαίνει μολύνσεις, θανάτους. Θα κοστίσει ζωές έναντι μια απειροελάχιστης πιθανότητας αμφισβητούμενης επιπλοκής», είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας.

Τι είπε για τα self test

«Να γίνεται ένας έλεγχος των εταιρειών που προμηθεύουν τα self test για να εξακριβωθεί αν είναι εντάξει με τις συμβατικές τους υποχρεώσεις από το Υπ. Υγείας», δήλωσε ο κ. Τζανάκης.

Σε ό,τι αφορά στα προβλήματα που φαίνεται πως έχουν προκύψει με τα self test, με τους γονείς να αναφέρουν ότι κάποια είναι ελαττωματικά, ο κ. Τζανάκης συνέστησε να γίνεται επαναληπτικό τεστ.

«Η πιθανότητα να βγει ένα παιδί θετικό είναι πολύ μικρή, 1/1000, να μην ανησυχούν οι γονείς. Τα ελαττωματικά τεστ έχω την αίσθηση ότι είναι πολύ λίγα», ανέφερε ο καθηγητής και συνέστησε οι φαρμακοποιοί να ελέγχουν τα τεστ όταν τα παραλαμβάνουν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This