Τρία χρόνια για μια εγχείρηση στο Νοσοκομείο Ξάνθης

Must Read

Εως και τρία ολόκληρα χρόνια περιμένουν να χειρουργηθούν οι ασθενείς στο Νοσοκομείο Ξάνθης, λόγω του χρόνιου προβλήματος της έλλειψης προσωπικού, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή τους!

Σαν να μην έφτανε αυτό, η υποστελέχωση προκαλεί ένα «ντόμινο» άλλων προβλημάτων, που τείνουν να συρρικνώσουν το νοσηλευτικό ίδρυμα μετατρέποντάς το σε Κέντρο Υγείας.

Την τραγική κατάσταση του νοσοκομείου, το οποίο υποφέρει εδώ και αρκετά χρόνια, περιέγραψε χθες σε τηλεοπτική εκπομπή ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Ξάνθης Γιώργος Γεωργίου. «Τα προβλήματα του Νοσοκομείου Ξάνθης είναι χρόνια και δυσεπίλυτα. Υπάρχει ανακοίνωση της Ενωσης Γιατρών από το 2016, που επισημαίνουμε ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού και ότι το σύστημα υγείας στην Ξάνθη καταρρέει» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή τη στιγμή έχει ήδη κλείσει η ΜΕΘ του νοσοκομείου. «Αν χρειαστεί, κάποιος θα διασωληνωθεί και θα πάει στην Αλεξανδρούπολη» διευκρίνισε ο κ. Γεωργίου. Οσο για τα χειρουργεία, έχουν σταματήσει και αν τυχόν προγραμματιστούν, υπάρχει καθυστέρηση… ετών!

«Τα χειρουργεία που καθυστερούν είναι άπειρα. Υπάρχουν μερικές εκατοντάδες χειρουργεία που περιμένουν στη σειρά, μόνο για τη Χειρουργική Κλινική! Ενα χειρουργείο μπορεί να καθυστερεί ακόμα και τρία χρόνια» αποκαλύπτει.

Πολύ δύσκολα

Ο πρόεδρος των γιατρών της Ξάνθης τονίζει ότι η δουλειά βγαίνει πολύ δύσκολα από το προσωπικό, που συνεχώς μειώνεται σε αριθμό. «Τα έχουμε μεταφέρει στους τοπικούς φορείς όλα αυτά… Μας είπαν ότι θα το δουν, αλλά στην πράξη δεν έγινε τίποτα. Αν δεν γίνει ενίσχυση του νοσοκομείου, δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στον ρόλο του» είπε.

Την οριακή κατάσταση του νοσοκομείου επισήμανε και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης Αναστάσιος Καραδέδος: «Βρισκόμαστε σε μια περιοχή όπου τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο σε άλλες περιοχές. Η επίπτωση που έχει η έκπτωση του νοσοκομείου σε Κέντρο Υγείας επιφέρει ευρύτερα προβλήματα. Ελπίζω να μην έχουν κινδυνεύσει ανθρώπινες ζωές, αν και βρισκόμαστε σε οριακή κατάσταση. Τίθεται θέμα αν το νοσοκομείο ανταποκρίνεται με ασφάλεια στις ανάγκες των πολιτών. Ζητούμε μια δήλωση, ότι δεν θα υπαχθεί το νοσοκομείο μας στα μειωμένης ευθύνης για λογιστικούς λόγους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This