SOS από τουριστικό σκάφος στα Λιχαδονήσια – Επιχείρηση διάσωσης

Τους πέντε επιβάτες παρέλαβε άλλο τουριστικό σκάφος, ενώ το 11μελές πλήρωμα παρέμεινε στο ποίο

Must Read

Συναγερμός σήμανε στη θαλάσσια περιοχή του Βόρειου Ευβοϊκού κοντά στα Λιχαδονήσια (απέναντι από τα Καμένα Βούρλα) όταν τουριστικό σκάφος με 16 επιβαίνοντες (5 επιβάτες και 11 άτομα πλήρωμα) ανέφερε στον Θάλαμο Επιχειρήσεων ότι προσάραξε σε αβαθή και συγχρόνως σημειώθηκε εισροή υδάτων. Πρόκειται για το σκάφος ALMAHA που είχε κατεύθυνση τη Σκιάθο.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες από τον Θάλαμο Επιχειρήσεων αλλά και το Λιμεναρχείο Στυλίδας βρέθηκαν στην περιοχή παραπλέοντα σκάφη και πραγματοποίησαν έρευνες για τον εντοπισμό του. Το σκάφος εντοπίστηκε μετά από περίπου μία ώρα. Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 5:00 το τουριστικό σκάφος OASIS, από τα πρώτα που έσπευσαν στην περιοχή, μπόρεσε να το προσεγγίσει και να παραλάβει τους 5 επιβάτες, ενώ το πλήρωμα παρέμεινε στο πλοίο. Δίπλα του βρέθηκαν και άλλα σκάφη χωρίς όμως να μπορούν να προσεγγίσουν στα αβαθή.

Μία ώρα αργότερα, στις 6:00, το OASIS και τα υπόλοιπα σκάφη αναχώρησαν για τη Σκιάθο, ενώ στο σημείο παραμένει, με εντολή του Θαλάμου Επιχειρήσεων, το ρυμουλκό CRISTOS XVII.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This