Η εικόνα της κλαίουσας Ελλάδας που γίνεται πρωτοσέλιδο στα διεθνή ΜΜΕ δεν είναι η εικόνα που ταιριάζει στους Έλληνες

Must Read

Δεν μπορώ να φαντασθώ πολλούς Έλληνες επιχειρηματίες και εφοπλιστές στη χώρα των Νιάρχων και των Ωνάσηδων οι οποίοι θα παρέδιδαν εύκολα και αμαχητί τις επιχειρήσεις τους και τις εταιρίες τους.

  • Aπό τον Βασίλη Μπόνιο

Αναδημοσίευση από το kourdistoportocali.com

Δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν υπάρχουν σπουδαίοι και πανίσχυροι Έλληνες στον πλανήτη οι οποίοι και εθνικό εγωισμό διαθέτουν και τη δύναμη να αποτρέψουν εξελίξεις και σχεδιασμούς οι οποίοι θα μπορούσαν να συμπαρασύρουν και τους ίδιους.

Η εικόνα της κλαίουσας Ελλάδας που γίνεται πρωτοσέλιδο στα διεθνή ΜΜΕ παρά την οδυνηρή πραγματικότητα δεν είναι η εικόνα που ταιριάζει στους Έλληνες.

Δεν είναι δυνατόν οι απόγονοι του Λεωνίδα να είναι μόνο ένας ποταμός δακρύων προς συνετισμό και των υπολοίπων. Τα δάκρυα οδηγούν σε περισσότερα δάκρυα και οδύνη. Δεν είναι λύση. Είναι παραδοχή ήττας.

Τα συσσίτια του Κράτους δεν είναι λύση.

Αυτή τη στιγμή η επίθεση στους επιχειρηματίες ισοδυναμεί με σκάψιμο του λάκκου. Αυτό κάνουμε. Με δεδομένο το γεγονός ότι οι επαγγελματίες πολιτικοί όλου του κομματικού φάσματος δεν έχουν δουλέψει στη ζωή τους, αγνοούν τι σημαίνει επιχείρηση, αγνοούν τι σημαίνει να αγωνιάς να στήσεις την εταιρία σου, να φυτέψεις τη γη και να περιμένεις τη σοδειά, να έχεις βαπόρια στους Ωκεανούς και να ζεις με το άγχος του επόμενου τηλεφωνήματος. Οι πολιτικοί εξ ορισμού είναι οι πρώτοι που θα μας δώσουν στεγνά ακόμη κι εάν υποκριτικά δάκρυα κυλούν στα μάγουλά τους. Σε αυτούς δεν μπορούμε να υπολογίζουμε.

Οι άνθρωποι των γραμμάτων επίσης είναι στο κόσμο τους και αυτός ο κόσμος δεν έχει ουδεμία σχέση με τον σημερινό, οπότε ούτε από εκεί μπορούμε να περιμένουμε βοήθεια και φως. Το μόνο στο οποίο ποντάρουμε είναι η δύναμη του επιχειρηματικού και εφοπλιστικού κόσμου εντός και εκτός της χώρας. Στη πραγματικότητα πρόκειται και για μία σύγκρουση μυαλών και κάπου ανάμεσά μας ίσως κρύβεται ένας νέος Οδυσσέας που θα αποτελέσει την έμπνευση για τον Όμηρο του μέλλοντος. Είναι λοιπόν η ώρα να σκουπίσουμε τα δάκρυα για να μπορούμε να δούμε καθαρά αυτό που συμβαίνει. Μόνο η σωστή διάγνωση των όσων βιώνουμε θα μπορούσε να οδηγήσει στο αντίδοτο. Eίμαστε Έλληνες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This