Μίκης Θεοδωράκης: Σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα από την Τρίτη η σορός του – Επιθυμία του να ταφεί στον Γαλατά Χανίων (video)

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Πέμπτη, στις 15:00, στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών

Must Read

Σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών από την ερχόμενη Τρίτη 7 έως την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου θα εκτεθεί η σορός του Μίκη Θεοδωράκη, σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειάς του.

Ο θάνατος του εμβληματικού μουσικοσυνθέτη έχει σκορπίσει θλίψη τόσο εντός, όσο και εκτός των ελληνικών συνόρων, και το γεγονός ότι η σορός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα και μάλιστα τριήμερο δεν προκαλεί ουδεμία εντύπωση. Όπως, μάλιστα, αναφέρει το protothema.gr, έχουν εξασφαλιστεί όλες οι απαραίτητες άδειες, ούτως ώστε το λαϊκό προσκύνημα να πραγματοποιηθεί τηρουμένων όλων των απαραίτητων μέτρων υγειονομικής ασφάλειας.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Πέμπτη, στις 15:00, στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, ενώ ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί ο τόπος της ταφής του, αν και ο εκλιπών έχει εκφράσει την επιθυμία να ταφεί στον Γαλατά Χανίων, εκεί δηλαδή όπου βρίσκονται οι τάφοι των γονιών του, αλλά και του αδερφού του. Από την πλευρά της, η κόρη του, Μαγαρίτα, επιθυμεί να γίνει η ταφή του στο Βραχάτι της Κορινθίας, όπου βρίσκεται το οικογενειακό εξοχικό και η ίδια περνά τις περισσότερες ημέρες του χρόνου.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προτείνει να γίνει εκταφή μετά από τρία χρόνια και να ταφεί οριστικά στον Γαλατά, όπως ο ίδιος είχε ζητήσει. Επίσημη ανακοίνωση για το συγκεκριμένο θέμα, αναμένεται να εκδοθεί μέσα στην ημέρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της οικογενείας Θεοδωράκη για το λαϊκό προσκύνημα:

«Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα εκτεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών

Τρίτη 7/09 και Τετάρτη 8/09 από 10:00 π.μ. έως 19:00 μ.μ. και την Πέμπτη από 10:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ.

Στις 15:00 μ.μ. θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στην ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ

Όσοι επιθυμούν να αποστείλουν στεφάνι, μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλ.: 210. 8088000»

Μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια

Από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι, λόγω του τριήμερου εθνικού πένθους που κηρύχθηκε από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη, αναβάλλονται από σήμερα έως και το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου, όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του θεσμού του ΥΠΠΟΑ «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός». Κατά τη διάρκεια του τριήμερου εθνικού πένθους, εξάλλου, οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια, ενώ αναστέλλονται οι δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις.

Την απόφαση έλαβε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του νόμου 851/1978 «Περί της Εθνικής Σημαίας, των Πολεμικών Σημαιών και του Διακριτικού Σήματος του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Δήλωση για την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη, έκανε και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής: «Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αποχαιρετούμε με συγκίνηση τον κορυφαίο δημιουργό, τον φλογερό αγωνιστή, τον ενεργό πολίτη Θεοδωράκη. Θα είναι πάντα παρών μέσα από το πλούσιο έργο του, από τα αθάνατα τραγούδια του που όλοι αγαπήσαμε. Προσωπικά κρατώ ως πολύτιμη πηγή γνώσης τις μακρές και ζωηρές συζητήσεις μας, τη μαρτυρία του για ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν την πορεία του τόπου μας. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This