Πέθανε ο Θεόδωρος Σκαγιάς, ο «πατέρας» των τετραδίων SKAG

Must Read

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Θεόδωρος Σκαγιάς, ιδρυτής της εταιρείας SKAG, με τα γνωστά τετράδια που γέμισαν τις σχολικές τσάντες των μαθητών εδώ και γενιές.

Την είδηση του χαμού του έκανε γνωστή η κόρη του Πόπη Σκαγιά, με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Πραγματικά, όλοι έτσι τον αισθανόμασταν, άλλοι σαν Πατέρα (όπως εγώ και τα αδέλφια μου), άλλοι σαν θείο η δικό τους συγγενή, γιατί τους αγαπούσε όλους αληθινά, και δεν είχε τον παραμικρό ενδοιασμό να τους τα ψάλλει ένα χεράκι, όταν χρειαζόταν. Γι αυτό τον αγαπούσαν όλοι εδώ στην SKAG και όχι μόνο, γιατί ήταν ΑΛΗΘΙΝΟΣ και ΕΥΘΥΣ. Δεν μάσησε τα λόγια του. Έτσι και εγώ έχασα τον Πατέρα μου και τον πολυτιμότερο άνθρωπο στην ζωή μου, με εξαίρεση την Μητέρα μου, τον Φύλακα Άγγελό μου (έτσι την αισθάνομαι), που έφυγε πριν από 3 χρόνια. Αυτός μου έμαθε πως να διεκδικώ, πως να είμαι δίκαιη, να έχω βαθύ σεβασμό στην λέξη Άνθρωπος. Ότι και να πω είναι λίγο! Όσοι τον έχετε γνωρίσει, ξέρετε!» έγραψε η κόρη του στην ανάρτησή της και σημειώνει ότι η  εξόδιος ακολουθία θα γίνει αύριο, Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου, στον Ναό του Αγίου Παντελεήμονα στο Κρυονέρι Αττικής, στις 3.00μμ.

Η οικογένεια, αντί στεφάνων επιθυμεί να κατατεθούν χρήματα στη μνήμη του Θεόδωρου Σκαγιά, στον σύλλογο παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα».

Η σκληρή δουλειά και η τεράστια επιτυχία

Ο Θεόδωρος Σκαγιάς, γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Σχολή Μηχανικών «Ήφαιστος». Το 1950 ξεκίνησε να εργάζεται ως μηχανικός στην εταιρεία «ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ» η οποία έφτιαχνε τετράδια. Εκεί κατάφερε να αποκτήσει εμπειρία και τεχνογνωσία, με αποτέλεσμα 6 χρόνια αργότερα, στην ηλικία των 24 ετών, να ιδρύσει την δική του εταιρία με την επωνυμία “Θ. Κ. ΣΚΑΓΙΑΣ”. Το γνωστό σε όλους τετράδιο SKAG, μπήκε στις σχολικές τσάντες των μαθητών και έγινε ανάρπαστο. Το 1960 κατασκεύασε το πλαστικό τετράδιο ΔΙΕΘΝΕΣ SUPER με την πλαστική περαστή ετικέτα. Την ίδια χρονιά, παντρεύτηκε την αγαπημένη του Άννα Χατζηχριστοδούλου.

Ακολούθησαν χρόνια σκληρής δουλειάς, με τον Θεόδωρο Σκαγιά να εργάζεται ως υπεύθυνος παραγωγής, να βγαίνει στην αγορά ως πωλητής και να αναλαμβάνει τα οικονομικά της εταιρείας.

Το 1971 το πρώτο εργοστάσιο της SKAG στεγάστηκε στο Κρυονέρι Αττικής, ενώ το 1995, μετά και την επέκταση των εγκαταστάσεών, θα φτάσει σε μια έκταση 20.000 τ.μ. Σύντομα η εταιρεία έφτασε στο απόγειο της καταφέρνοντας να πουλάει τετράδια σε 50 χώρες του πλανήτη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This