Γήπεδα και νυχτερινή διασκέδαση παίρνουν σειρά στο επόμενο «πακέτο» μέτρων

Ο ελέφαντας στο δωμάτιο, που έγραφε και το newsbreak.gr από τις 3 Νοεμβρίου...

Must Read

Θα χρειαστεί να μπούμε στο 2022 για να αποφασίσει η Κυβέρνηση να λάβει μέτρα σε γήπεδα και νυχτερινά κέντρα, τομείς στους οποίους παρατηρείται συνεχής απουσία προσοχής και μέτρων προστασίας (σ.σ. και όπου τα σταγονίδια κάνουν… πάρτι).

Αυτό προανήγγειλε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στο Open, αναφερόμενος στα πρόσθετα μέτρα που θα ληφθούν (μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων στις 27/12) από τις 3 Ιανουαρίου και τα οποία, όπως είπε, θα έχουν ισχύ 15 ημέρες.

Μάλιστα ο Υπουργός χαρακτήρισε τα νυχτερινά κέντρα «χώρους υπερμετάδοσης», κάτι για το οποίο εδώ και πολύ καιρό υπάρχουν πάρα πολλές φωνές (και του newsbreak.gr μαζί), γιατί παρότι μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι (όπως και στα γήπεδα), η παντελής απουσία μέτρων προστασίας (αλλά και παντελής απουσία τεστ όσων έχουν εμβολιαστεί) δημιουργεί… βόμβες κορωνοϊού, με δεδομένο πως οι εμβολιασμένοι κολλούν και μεταδίδουν κανονικότατα.

Ενδεικτική φωτό από μπουζούκια, στο γλέντι της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ.

Είπε λοιπόν ο κ.Πλεύρης: «Η βασική κατηγορία παρέμβασης που θα αφορά τα κέντρα και μας έχουν προτείνει και οι ειδικοί έχει να κάνει συνολικά με το κομμάτι της διασκέδασης. Άρα εκεί πέρα θα γίνει μία συζήτηση τη Δευτέρα να ορίσουμε ποιο είναι το πρόβλημα. Οι χώροι υπερμετάδοσης κατά βάση δεν είναι οι χώροι της τυπικής εστίασης. Είναι οι χώροι που υπάρχει περισσότερη παρουσία διασκέδασης, δηλαδή η βραδινή διασκέδαση. Αλλά προς αυτή την κατεύθυνση δεν μπορώ να σας πω γιατί δεν έχουν αποφασιστεί αλλά η φιλοσοφία θα είναι είτε με την εφαρμογή ωραρίου, είτε με την εφαρμογή άλλων μέτρων όπως υπήρξαν πχ όρθιας διασκέδασης, τέτοιες παρεμβάσεις για ένα 15νθήμερο θα αναζητήσουμε. Εκεί είναι η κατεύθυνση. Αυτό θα το προσδιορίσουμε τη Δευτέρα. Πιστεύουμε ότι θα είναι ήπιες παρεμβάσεις. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι ένας κλάδος που έχει πληγεί, γι’ αυτό το λόγο προσπαθούμε οι παρεμβάσεις να γίνουν σε χρονικό πλαίσιο που κατά βάση είναι το πιο ανώδυνο».

Με αφορμή τις χθεσινές εικόνες στο ΟΑΚΑ στον αγώνα μπάσκετ Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού για την Ευρωλίγκα, όπου ελάχιστοι φίλαθλοι στην εξέδρα φορούσαν μάσκες, μια εικόνα που επικρατεί εδώ και καιρό σε όλα τα γήπεδα (σ.σ. αλλά όλοι έκαναν πως δεν την έβλεπαν), ο κ.Πλεύρης τόνισε: «Όσοι είδαμε χτες τον αγώνα μπάσκετ δε χαρήκαμε με την εικόνα του γηπέδου, που δεν τηρείται κανένα μέτρο, τη μέρα που ανακοινώθηκαν νέα μέτρα. Μπαίνουν εμβολιασμένοι αλλά δε φοράνε μάσκα. Δεν καταλαβαίνω, προτιμούν οι φίλαθλοι να βλέπουν από την τηλεόραση την ομάδα τους και όχι από το γήπεδο;»

Στιγμιότυπο από τον αγώνα ΠΑΟ-ΟΣΦΠ για την Euroleague

Για να συνεχίσει: «Είμαι φίλαθλος του Ολυμπιακού και χάρηκα για τη νίκη αλλά λυπήθηκα σαν Υπουργός που δεν φορούσαν μάσκα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, από 3 Γενάρη θα πάμε σε ένα μικρό ποσοστό φιλάθλων στα γήπεδα είτε καθόλου. Θα βλέπουν είτε τηλεοπτικά την ομάδα τους είτε σε μικρό ποσοστό στα γήπεδα. Και είναι κρίμα, γιατί ένα 50%-60% φιλάθλων τηρούν τα μέτρα και δεν πρέπει να τιμωρηθούν αυτοί. Στα γήπεδα δυστυχώς οι φίλαθλοι δεν τηρούν το μέτρο της μάσκας. Θα μας υποχρεώσουν οι φίλαθλοι τα μέτρα που θα πάρουμε να είναι περιοριστικά».

Από ποδοσφαιρικούς ευρωπαϊκούς αγώνες ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού στις αρχές Νοεμβρίου

Καταλήγοντας σχολίασε: «Βλέπουμε ότι σε πολλούς χώρους τηρείται η μάσκα. Δηλαδή τα στοιχεία που έχουμε και για τα θέατρα και για τα σινεμά βλέπουμε ότι τηρείται το μέτρο. Για αυτό το λόγο θα προσπαθήσουμε σε αυτούς τους χώρους να μην υπάρξουν αλλαγές».

Ο ελέφαντας στο δωμάτιο…

Στο newsbreak.gr από τις 3 Νοεμβρίου είχαμε επισημάνει πως τα όσα συμβαίνουν σε γήπεδα και νυχτερινά κέντρα δεν είχαν και δεν θα έχουν καλά αποτελέσματα.

Γράφαμε τότε:

«Το ότι από τις 9 Οκτωβρίου που άρχισε να ισχύει η πλήρης απελευθέρωση και ο πλήρης και ανεξέλεγκτος συνωστισμός των εμβολιασμένων σε γήπεδα, μπουζούκια, εστιατόρια και όλους τους κλειστούς χώρους, χωρίς μάσκες και χωρίς αποστάσεις στη συντριπτική τους πλειοψηφία, φτάσαμε σχεδόν ένα μήνα μετά σε αυτή την κατάσταση, είναι εντελώς συμπτωματικό. Αλλά, σύμφωνα με το αφήγημα, μόνο οι ανεμβολίαστοι φταίνε για ότι συμβαίνει. Κανένας άλλος και σίγουρα όχι οι χειρισμοί της Κυβέρνησης».

Στις 23 Νοεμβρίου, δηλαδή σχεδόν ενάμισι μήνα μετά την έναρξη της πλήρους απελευθέρωσης των εμβολιασμένων σε κλειστού χώρους επαναλάβαμε το σχόλιο, προσθέτοντας και απτά στοιχεία:

«Ενώ λοιπόν οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, τεκμηριώνεται χρονικά τουλάχιστον ότι το άνοιγμα των νυχτερινών κέντρων μόνο για εμβολιασμένους προηγήθηκε της έκρηξης των κρουσμάτων που ζούμε μέχρι σήμερα, οι Έλληνες δημοσιογράφοι αλλά και πολιτική, επιμένουν να δαιμονοποιούν την εκκλησία […]

Ανακοίνωση ΕΟΔΥ 9 Οκτωβρίου: Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.197 –  Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 36, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.105 θάνατοι.

Ανακοίνωση ΕΟΔΥ 22 Νοεμβρίου: Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 7.287 – Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 105, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 17.425 θάνατοι».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This