Εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού της Γεωργίας Μπίκα! Η ανακρίτρια έλαβε τις τοξικολογικές

Ο καθηγητής Τοξικολογίας του ΑΠΘ Νίκος Ράικος παρέδωσε το πόρισμα

Must Read

Στα χέρια της ανακρίτριας βρίσκονται τα ευρήματα των τοξικολογικών εξετάσεων της Γεωργίας Μπίκα, τα οποία εστάλησαν χθες από το εξιδεικευμένο εργαστήριο στην Ελβετία.

Μετά από έναν ολόκληρο μήνα καθυστέρησης, πόρισμα του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ με τα ευρήματα των τοξικολογικών εξετάσεων που εστάλη από τη Βέρνη της Ελβετίας, παραδόθηκε πριν από λίγη ώρα στην ανακρίτρια που έχει αναλάβει την υπόθεση βιασμού.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το πόρισμα παρέδωσε καθηγητής Τοξικολογίας του ΑΠΘ Νίκος Ράικος, που ορίστηκε από τις διωκτικές αρχές ως πραγματογνώμονας για την υπόθεση και θα ενημερώσει την ανακρίτρια για το περιεχόμενό του.

Υπενθυμίζεται ότι οι μέρος των εξετάσεων της νεαρής γυναίκας εστάλησαν στο εργαστήριο της Βέρνης, καθώς αυτό είχε πιο διευρυμένη βάση ουσιών. Οι εξετάσεις αφορούσαν την ανάλυση των δεικτών αλκοόλης αλλά και ναρκωτικές ουσίες που μπορεί να της χορηγήθηκαν. 

«Δεν υπήρχε κανένας λόγος να τα στείλουν στην Ελβετία»

Νωρίτερα, ο Δημήτρης Γαλεντέρης, ειδικός ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος που όρισε η οικογένεια της Γεωργίας, σημείωσε ότι θα ζητήσουν να επανελεγχθούν τα δείγματα και οι τρίχες της 24χρονης: «Θεωρώ μη ενδεδειγμένο το γεγονός ότι εστάλησαν τα δείγματα στην Ελβετία ενώ υπάρχουν εργαστήρια στην Ελλάδα. Ας έστελνε δείγμα επαλήθευσης σε ένα εργαστήριο στην Ελλάδα. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να τα στείλουν στην Ελβετία. Θα ζητήσουμε αντιδείγμα και τρίχες, δεν τελειώνει η έρευνα. Αυτοί νομίζουν με μισή ώρα εξετάσεων ότι τελείωσαν», δήλωσε στο ThessToday.gr.

Ο κ. Γαλεντέρης πρόσθεσε ότι τα συμπτώματα που είχε η νεαρή γυναίκα δεν δικαιολογούνται από την κατανάλωση αλκοόλ: «Αφού κατανάλωσε ποσότητα αλκοόλ άρχισε να χάνει τις αισθήσεις της και όταν ξύπνησε είχε πλήρη αμνησία. Αυτά όλα δεν δικαιολογούνται από μια απλή κατανάλωση αλκοόλης, η ίδια αναφέρει και φοβάται προκειμένου να γίνουν οι αναλύσεις για τα επίπεδα αλκοόλης αλλά κυρίως για να εντοπιστεί η ύπαρξη ή μη συγκεκριμένων μεταβολιτών και συνθετικών ναρκωτικών ουσιών» δήλωσε και πρόσθεσε ότι «ο ιατροδικαστής οφείλει να παραδώσει τα αποτελέσματά του στον ανακριτή, που είναι υπεύθυνος για τη διαδικασία της προανάκρισης. Εμείς από εκεί θα πάρουμε αντίγραφο των αποτελεσμάτων».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This