Γι’ αυτό θα συνταχθούν από την αρχή οι ιατροδικαστικές εκθέσεις – Αναμένεται κατάθεση «βόμβα»!

«Θα δοθεί λύση στο γρίφο της Ίριδας» - Οι διαφωνίες των ιατροδικαστών για την υπόθεση της Πάτρας φέρνουν το τέλος της άτυπης επιτροπής

Must Read

Λίγη ώρα μετά τη γνωστοποίηση της εισαγγελικής εντολής για εκ νέου σύνταξη των ιατροδικαστικών εκθέσεων αναφορικά με τους θανάτους της 3,5 ετών Μαλένας και της έξι μηνών Ίριδας, των δύο εκ των τριών παιδιών του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου, έρχονται στο φως πληροφορίες για «στοπ» στην άτυπη Επιτροπή των ιατροδικαστών και το τέλος της έρευνάς της.

Η συγκεκριμένη Επιτροπή αποτελείτο από τους Νίκο Καρακούκη, Νίκο Καλογρηά και Χριστίνα Τσάκωνα (είχε συντάξει την αρχική ιατροδικαστική έκθεση της Μαλένας) και είχε συσταθεί για να διερευνήσει τις συνθήκες θανάτων των δύο κοριτσιών, τον Απρίλιο του 2019 (Μαλένα) και τον Μάρτιο του 2021 (Ίριδα).

Ωστόσο, οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου, οι οποίοι χειρίζονται τις δικογραφίες για τους θανάτους των δύο παιδιών, παρήγγειλαν να συνταχθούν από την αρχή οι ιατροδικαστικές εκθέσεις. Κάτι που σημαίνει ότι έχουν διαβιβαστεί ή θα διαβιβαστούν οι ιατρικοί φάκελοι, οι διαγνώσεις των θεραπόντων γιατρών και τα αποτελέσματα των εξετάσεων της Μαλένας, ενώ για την περίπτωση της Ίριδας οι εισαγγελείς θα αναζητήσουν και τις κλήσεις στο ΕΚΑΒ για τη διακομιδή της και όλα τα απαραίτητα έγγραφα από το νοσοκομείο που μεταφέρθηκε.

Επίσης, θα ξεκινήσει ένας νέος κύκλος καταθέσεων από μάρτυρες, γιατρούς και νοσηλευτές, παρότι έχουν ήδη εξεταστεί από τις Αρχές, ενώ, θα κληθούν να καταθέσουν και άτομα από το οικογενειακό περιβάλλον.

Ήδη από το πρωί της Δευτέρας, είχε επιβεβαιωθεί πως… κάτι δεν πάει καλά με την Επιτροπή, καθώς η άτυπη κόντρα ανάμεσα σε κρατικούς και ιδιώτες ιατροδικαστές είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Έρχεται κατάθεση-βόμβα

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Γιώργο Αναστασόπουλο της εφημερίδας «Πελοπόννησος», τα προσεχή 24ωρα αναμένεται να δοθεί κατάθεση-βόμβα, η οποία θα ανατρέψει σημαντικά κομμάτια στην υπόθεση της Ίριδας.

Η ιατροδικαστής που εξέτασε το έξι μηνών βρέφος, Αγγελική Τσιόλα, βλέπει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος:

«Πηγές του ιατροδικαστικού χώρου υποστηρίζουν ότι όσοι μιλούν από τον ίδιο χώρο, οι ιδιώτες δηλαδή ιατροδικαστές, αναφέρονται σε αμφιλεγόμενες εκτιμήσεις αφού έχουν στη διάθεσή τους μόνο την ιατροδικαστική έκθεση και καταφεύγουν κατ’ ανάγκην στη βιβλιογραφία. Απλώς εντυπωσιάζουν -λένε οι ίδιες πηγές- και ταυτόχρονα προκαλούν σύγχυση στην κοινή γνώμη για αυτά που πρόκειται να κατατεθούν από την ιατροδικαστή και απέχουν από όσα έχουμε ακούσει μέχρι τώρα. Η εγκληματική ενέργεια είναι κάτι το οποίο δεν αποκλείεται αλλά δεν είναι η ιατροδικαστής εκείνη που θα υπαγορεύσει στην ανακρίτρια και στον εισαγγελέα τι θα κάνουν. Με βάση τις πληροφορίες που έχουμε, θα δοθεί λύση στον γρίφο και μάλιστα χαρακτηριστικά μας ειπώθηκε ότι θα είναι απόλυτα τεκμηριωμένα και αδιαμφισβήτητα όλα όσα θα κατατεθούν».

 

https://youtu.be/IDFpw8-x2M0

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This