Στήνονται κάλπες σε πέντε Μητροπόλεις!

Βασική εκκρεμότητα για να συγκληθεί η Ιεραρχία είναι η διχοτόμηση της Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Must Read

Μετά το Πάσχα, για τους περισσοτέρους, κληρικούς και αρχιερείς, ακολουθούν ημέρες ξεκούρασης και περισυλλογής. Ηταν ένα Πάσχα ανακουφιστικό και «κανονικότητας» ύστερα από δύο χρόνια πανδημίας. Τώρα όλοι ανασυντάσσουν τις δυνάμεις τους.

Οι κληρικοί πώς θα βγάλουν τα προβλήματα στις ενορίες τους με τα συσσωρευμένα χρέη. Οι Μητροπολίτες πώς θα συμμαζέψουν και θα κλείσουν τα δικά τους μέτωπα. Σε επίπεδο διοίκησης, η βασική εκκρεμότητα για να συγκληθεί η Ιεραρχία είναι η διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Εφόσον δοθεί το πράσινο φως και υπογράψει η Νίκη Κεραμέως και επίσημα τη διχοτόμηση σε δύο Μητροπόλεις (Αγρινίου και Μεσολογγίου), τότε ίσως συγκληθεί Ιεραρχία τον Ιούνιο. Σε διαφορετική περίπτωση, οι εκλογές για τους νέους αρχιερείς σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Γορτυνία θα γίνουν, υπό κανονικές συνθήκες, τον Οκτώβριο.

Μαζί με αυτές τις τρεις Μητροπόλεις -με ενημέρωσαν οι πηγές μου- θα έχουμε και την κάλυψη μίας ακόμη Μητρόπολης στη Β. Ελλάδα. Ο μητροπολίτης είναι υπό παραίτηση. Πρόκειται για σοβαρό άνθρωπο, που δεν έχει ανάγκη από καρέκλες και αξιώματα, και θεωρεί πως έκλεισε τον κύκλο του. Αφησε έργο μεγάλο και κληρονομιά για τον επόμενο. Μακάρι να είχαν πολλοί την επίγνωση πως πρέπει να δώσουν τη σκυτάλη στις νεότερες γενιές. Να ενημερώσω, ωστόσο, πως δεν πρέπει να χαίρονται οι υποψήφιοι αρχιμανδρίτες. Ο Αρχιεπίσκοπος και ομάδα Μητροπολιτών έχουν συμφωνήσει ήδη για τον πρωτοσύγκελο που θα την καλύψει. Τους συμβουλεύω να μη χάνουν τον χρόνο τους και να κοιτάξουν αλλού για να ρίξουν τα δίχτυα τους.

Καταγράφω, λοιπόν, στο αρχιεπισκοπικό τεφτέρι τέσσερις κενές Μητροπόλεις για αρχή. Πιθανότατα, όμως, να προκύψει μέχρι τον Οκτώβριο και μια πέμπτη.

Σε Μητρόπολη που έχει ξεκινήσει έλεγχος από τις φορολογικές Αρχές και σύντομα αναμένεται το πόρισμα. Οι πηγές μου λένε πως ο γηραιός Μητροπολίτης έχει -εκτός από άνοια- και… άγνοια για όσα έχουν γίνει από το δεξί του χέρι. Θαύματα με τα βιβλία της Μητρόπολης.

«Φύλλο και φτερό» λόγω ατασθαλιών 

Αναφέρθηκα στη Μητρόπολη στην οποία κάνουν εξονυχιστικό έλεγχο οι φορολογικές και άλλες αρμόδιες κρατικές Αρχές. Λέγεται πως έχουν βγάλει «λαβράκι» και είναι ολοφάνερο πως κάποιοι έχουν εκμεταλλευτεί την αδυναμία του Μητροπολίτη να ασκήσει τα καθήκοντά του. Αγνωστο, βέβαια, γιατί ο Αρχιεπίσκοπος και η ΔΙΣ κωφεύουν στα όσα συμβαίνουν χρόνια τώρα στη συγκεκριμένη Μητρόπολη.

Αναδρομικό έλεγχο σε επίπεδο τραπεζικών κινήσεων κάνουν, όμως, και σε συγκεκριμένες Μητροπόλεις – μία στην Αττική και τρεις στην επαρχία. Μαζί και σε δύο πολιτιστικά ιδρύματα που ανήκουν σε εκκλησιαστικά νομικά πρόσωπα. Εφόσον διαπιστωθεί πως έγιναν τραπεζικές κινήσεις που δεν δικαιολογούνται, είτε εσόδων είτε δαπανών, τότε ο έλεγχος θα γίνει πιο λεπτομερής και θα ζητηθούν το άνοιγμα βιβλίων και οι ευθύνες από τους υπεύθυνους κατά τον νόμο διαχειριστές των εκκλησιαστικών νομικών προσώπων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This