Εικόνες ντροπής στο ΑΠΘ: Άγνωστοι κατέστρεψαν τη νέα βιβλιοθήκη

Must Read

Εικόνες πλήρους καταστροφής έρχονται από την νέα βιβλιοθήκη του ΑΠΘ, αφού εκεί που κάποτε στεγαζόταν η κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό» πλέον δεν έμεινε τίποτα όρθιο.

Άγνωστοι βάνδαλοι πιθανότατα με βαριοπούλες και άλλα αντικείμενα διέλυσαν τα πάντα. Από την οργή τους δε σώθηκαν ούτε διπλανά γραφεία σχολών του ΑΠΘ, πίνακες ανακοινώσεων, αλλά και ασανσέρ.

Οι καταστροφές είναι εκτεταμένες σε όλο τον χώρο και το μόνο που αντικρίζει κανείς είναι γκρεμισμένους τοίχους, σωλήνες σκαλωσιών διάσπαρτες τριγύρω, διαλυμένες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, κατεβασμένα κιγκλιδώματα από τα παράθυρα, συνθήματα με σπρέι και πεταμένους πυροσβεστήρες.

Οι πρυτανικές αρχές σε συνεργασία με τους μηχανικούς του έργου κάνουν μέχρι αυτή την ώρα απολογισμό των ζημιών, αν και εκ πρώτης όψεως ότι χτίστηκε κατά το διάστημα της Μεγάλης Εβδομάδας μέχρι και σήμερα τίποτα δεν έμεινε όρθιο.

Ο πρύτανης Νίκος Παπαιωάννου ανέφερε τα εξής: «Είναι γεγονός η καταστροφή μιας δημόσιας περιουσίας που δημιουργήθηκε από τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου. Πρόκειται για την καταστροφή ενός ακαδημαϊκού έργου και η απάντηση σε αυτή την καταστροφή είναι ότι το έργο θα γίνει είτε κάποιοι το θέλουν είτε όχι».

Γ.Οικονόμου: «Τα θλιβερά απομεινάρια του κακού παρελθόντος της βίας και της ανομίας δεν θα καταφέρουν να ανακόψουν την πορεία προόδου στα ΑΕΙ»

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σε δήλωσή του για τις καταστροφές στο ΑΠΘ είπε: «Η κοινωνία, οι πανεπιστημιακές αρχές, το διδακτικό προσωπικό, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες είναι αποφασισμένοι να σβήσουν όλες τις σκιές του κακού παρελθόντος στα ΑΕΙ. Τα θλιβερά απομεινάρια αυτού του κακού παρελθόντος της βίας και της ανομίας δεν θα καταφέρουν τελικά να ανακόψουν την πορεία προόδου που έχει ξεκινήσει και στην πορεία αυτή όλα τα πολιτικά κόμματα πρέπει να πάρουν καθαρή θέση».

Καλεί δε, τα κόμματα να απαντήσουν αν συμφωνούν ότι «ένας- ένας οι κατειλημμένοι πανεπιστημιακοί χώροι πρέπει να αποδίδονται στους φυσικούς κατόχους τους και χρησιμοποιούνται για την εκπαιδευτική διαδικασία, σύμφωνα με τη βούληση των οικείων πανεπιστημιακών αρχών».

Ο κ. Οικονόμου καταλήγει λέγοντας: «Εμείς είμαστε ανυποχώρητοι. Στηρίζουμε και συνδράμουμε με κάθε μέσο τόσο τον πρύτανη του ΑΠΘ όσο και τους πρυτάνεις των άλλων ΑΕΙ, ώστε η νεολαία μας να σπουδάζει με τις βέλτιστες συνθήκες και τα ελληνικά ΑΕΙ να αναβαθμίσουν περαιτέρω το κύρος τους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This