Άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης στην απόπειρα ελέγχου των προαγωγών εφετών!

Ο Τσιάρας απέσυρε την ρύθμιση που θα έκανε Αρεοπαγίτη ένα απλό Εφέτη

Must Read

Όπισθεν ολοταχώς από την κυβέρνηση μετά από τις αντιδράσεις και των δικαστών και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας ανακοίνωσε στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής ότι θα αποσύρει την πρόβλεψη να προάγονται απευθείας εφέτες στη θέση των αρεοπαγιτών, η οποία θα παρέκαμπτε την επετηρίδα.

«Είχα τονίσει, από την Παρασκευή στην Επιτροπή, ότι κάποια από τα άρθρα του νομοσχεδίου βρίσκονταν και στη σφαίρα του δικού μου προβληματισμού», ανέφερε ο Κ. Τσιάρας και ανακοίνωσε ότι «εγώ λέω εκ των προτέρων ότι θα το κάνω δεκτό και θα την απαλείψω αυτήν τη ρύθμιση. Το λέω εκ των προτέρων».

Υπενθυμίζεται ότι η επίμαχη ρύθμιση όριζε πως θα μπορούσε να προαχθεί σε Αρεοπαγίτη ή Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κάποιος Εφέτης με 7 χρόνια υπηρεσίας, ενώ ως τώρα έπρεπε να ήταν Πρόεδρος Εφετών. Την ρύθμιση είχαν επικρίνει τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και οι εκπρόσωποι των δικαστικών ενώσεων, και συγκεκριμένα η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Μαργαρίτα Στενιώτη και η Ένωση Ανωτάτων Δικαστών.

Ο υπουργός υποστήριξε ότι στόχος του ήταν να μην προκύψει πάλι το πρόβλημα που υπήρχε πριν από 2 – 3 χρόνια όταν δεν υπήρχε ικανός αριθμός Προέδρων Εφετών που να έδειχναν προθυμία ή λόγο να προαχθούν σε Αρεοπαγίτες.

Σημειώνεται πάντως ότι από τότε έχει αυξηθεί ο αριθμός των Προέδρων Εφετών, κατά συνέπεια δεν θα πρόκυπτε ζήτημα.
«Η διάταξη αυτή έμπαινε απλά και μόνο να καλύψει ένα υποτιθέμενο ζήτημα που, όπως το είχαμε δει στο παρελθόν, θα μπορούσε δυνητικά να εμφανιστεί και στο μέλλον», είπε ο Κ. Τσιάρας, διαβεβαιώνοντας πως «η πρόθεση του Υπουργείου και των συνεργατών μου, όταν ερχόμαστε απέναντί σας και προτείνουμε συγκεκριμένες ρυθμίσεις είναι απολύτως ειλικρινής και δεν αποκρύπτονται άλλοι λόγοι».

«Σε άτακτη υποχώρηση υποχρεώθηκε στη Βουλή η κυβέρνηση, μετά τα ομαδικά πυρά που δέχθηκε από την αντιπολίτευση και τις δικαστικές ενώσεις για την διάταξη με την οποία επιχειρούσε «βουτιά διαρκείας» στην επετηρίδα για την προαγωγή δικαστών στον Άρειο Πάγο. Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναγκάσθηκε να ανακοινώσει ότι θα απαλείψει και θα δημιουργούσε ένα νέο «κονκλάβιο» εκλεκτών στο δικαστικό σώμα», τόνισε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This