Μίνα Γκάγκα: «Το ΕΣΥ ταλαιπωρείται χρόνια με τα μνημόνια και την πανδημία, η κούραση είναι σαφής»

Must Read

Αναφορά στην συνάντηση με τους γιατρούς και τους εργαζομένους στο Νοσοκομείου Ρεθύμνου, έκανε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

«Τα προβλήματα στο ΕΣΥ δεν μπορούν να λυθούν από τη μία μέρα στην άλλη. Ως υπουργείο και κυβέρνηση κάνουμε ό,τι μπορούμε. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν λύσεις και αυτό μπορώ να σας το υποσχεθώ», δήλωσε, εξηγώντας πως συζήτησε με γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό για τα προβλήματα του νοσοκομείου. Η συνάντηση διήρκησε περισσότερες από τρεις ώρες. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν οι προτάσεις των εργαζομένων για την αναβάθμιση του μοναδικού νοσηλευτικού ιδρύματος στο Ρέθυμνο.

«Οφείλουμε να προσπαθήσουμε με συνέχεια και συνέπεια, ώστε το μοναδικό ίδρυμα, νοσοκομειακό, δευτεροβάθμιο, πού βρίσκεται στο Ρέθυμνο, να μπορεί να είναι όσο το δυνατό καλύτερο, σε ό,τι αφορά στελέχωση και υποδομές», τόνισε η Μίνα Γκάγκα, χαρακτηρίζοντας την συζήτηση εποικοδομητική παρότι ήταν έντονη κάποιες στιγμές:

«Η συζήτηση κάποιες φορές μπορεί να είναι λίγο οξυμένη, μιας και υπάρχει κάποια κόπωση. Όπως ξέρετε το ΕΣΥ ταλαιπωρείται πολλά χρόνια από μνημόνια, όπως όλος ο δημόσιος τομέας. Κάθε πέντε αποχωρήσεις, μία πρόσληψη. Άρα υπάρχουν κενά και βέβαια η κούραση της πανδημίας που είναι σαφής».

«Η κατάσταση δεν είναι αστεία σε ένα σύστημα Υγείας που έχει ήδη περάσει μία περιπέτεια»

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας έκανε λόγο και για την πρόταση του Πανεπιστημίου Κρήτης να παραχωρήσει έκταση για ανέγερση νέου νομαρχιακού νοσοκομείου στο Ρέθυμνο. Όπως είπε, η πρόταση δεν αφορά μόνο απόφαση του υπουργείου Υγείας, αλλά και του υπουργείου Παιδείας. Επιπλέον είναι ταυτοχρόνως θέμα ΣΔΙΤ. Όπως είπε, η πρόταση είναι «μη ώριμη χρονικά» και δεν μπορεί αυτή την περίοδο να μπει στον προγραμματισμό του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ακόμη αναφέρθηκε στο ηθικό του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. «Μετά την πανδημία σε όλα τα συστήματα Υγείας, το κλίμα αυτό υπάρχει. Το βλέπουμε για παράδειγμα στην Αμερική ότι υπάρχει, όπως και ότι ένα ποσοστό 20% αφορά σε παραιτήσεις. Από αυτό το ποσοστό, το 30% είναι των νοσηλευτών», είπε και συνέχισε: «Η κατάσταση δεν είναι αστεία σε ένα σύστημα Υγείας που έχει ήδη περάσει μία περιπέτεια με τα μνημόνια, με μειωμένες θέσεις και βέβαια με τους γιατρούς που έφυγαν έξω και με τους νοσηλευτές. Ήρθε μία πανδημία που δημιούργησε μία τεράστια κόπωση. Εμείς από την πλευρά μας κάνουμε ό,τι μπορούμε».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This