Νέα στοιχεία για τις μπίζνες των συνοριοφυλάκων στον Έβρο με τους Τούρκους

Πώς συνεργάζονταν με τους Τούρκους διακινητές για να «βάζουν» παράτυπους μετανάστες στη χώρα

Must Read

Το «φως» της δημοσιότητας βλέπουν νέα στοιχεία για το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών στον Έβρο, για το οποίο έχουν συλληφθεί έως τώρα 5 αστυνομικοί, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με ποινικές κακουργηματικές διώξεις.

Οι συνοριοφύλακες που έκαναν μπίζνες με Τούρκους διακινήτες στα σύνορα, έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα έχει διαταχθεί ΕΔΕ. Μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε, τρεις από τους πέντε, είχαν υπηρετήσει στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Όπως έγινε γνωστό, οι αστυνομικοί χρησιμοποιούσαν ακόμα και θερμικές κάμερες για εντοπίζουν τους μετανάστες, ενώ όλα συνέβαιναν υπό τη συνεργασία της τουρκικής στρατοχωροφυλακής με τους διακινητές.

Οι πέντε συνοριοφύλακες έπαιρναν από τους Τούρκους διακινητές το «πράσινο φως», οι οποίοι τους ενημέρωναν από την απέναντι όχθη του Έβρου ότι έχουν ήδη επιτρέψει στους παράτυπους μετανάστες να μπουν στη χώρα μας.

Χαρακτηριστική συνομιλία των κατηγορούμενων αστυνομικών, δημοσίευσε το Open.

«Μου είπε τώρα αυτός (σ.σ ο συνεργαζόμενος Τούρκος) ότι τους άφησε ο στρατός και ετοιμάζονται να περάσουν. Τα δικά μας είναι έχουμε ενημέρωση είναι τα δικά μας» λέει ο ένας από τους συλληφθέντες σε συγκατηγορούμενό του. Με αυτή τη φράση ο αστυνομικός αναφέρεται σε παράτυπους μετανάστες τους οποίους είχε αναλάβει να περάσει στην Ελλάδα, με το αζημίωτο.

Τους εντόπιζαν με θερμικές κάμερες

Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, οι συνοριοφύλακες χρησιμοποιούσαν ακόμα και τα τεχνικά μέσα της υπηρεσίας τους προκειμένου να εντοπίζουν τα καραβάνια με τους μετανάστες και τους οδηγούν στη χώρα μας.

Για να αναφερθούν στον Τούρκο δουλέμπορο, οι αστυνομικοί τον αποκαλούσαν με την κωδική ονομασία «κομάντο» ή «κατσάκι». Μάλιστα, επιδείκνυαν υπερβάλλοντα ζήλο στην υπηρεσία, ενώ πήγαιναν για δουλειά ακόμα και τις μέρες που είχαν ρεπό, προκειμένου να μην χάσουν το νταλαβέρι με τους Τούρκους διακινητές μεταναστών. 

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, δύο από τους αστυνομικούς και, ενώ, είχαν πάρει άδεια για προσωπικούς λόγους, εμφανίστηκαν στο τμήμα και δήλωσαν πως θέλουν να συμμετέχουν σε μία επιχείρηση. Φυσικά, οι ίδιοι είχαν ραντεβού με τους δουλέμπορους και ήθελαν να τους προειδοποιήσουν για τον σχεδιασμό της αστυνομίας στα σύνορα.

Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικοί πολλές φορές προχωρούσαν σε συλλήψεις μεταναστών, τους κρατούσαν για λίγη ώρα και αφού έπαιρναν τα στοιχεία τους για τυπικούς λόγους, στη συνέχεια τους άφηναν να φύγουν.

Υπενθυμίζεται ότι στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και 2 κάρτες ψηφιακής τράπεζας, υπό τον φόβο ότι μπορεί να καταγραφούν οι χρηματικές τους συναλλαγές. Σε διαλόγους οι ίδιοι αναφέρουν:

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Εγώ πρέπει να τα δικαιολογήσω τα λεφτά, αν μου πουν που τα βρήκα; Πρέπει να φαίνεται στο πόθεν έσχες.
ΑΓΝΩΣΤΟΣ: Έχετε και τα πόθεν έσχες εσείς οι αστυνομικοί.
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Κατάλαβες; Εγώ πρέπει να φαίνεται το αμάξι σε δάνειο, γιατί δεν έχω καταθέσεις πουθενά. Θα μου πουν «που βρήκες αυτά τα λεφτά και το πήρες;»

(Φωτογραφία: Αρχείου)

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This