Γκουρμπάτσης για φωτιά στον Κουβαρά: Στάλθηκαν «λάθος» τράκτορες και χάθηκε πολύτιμος χρόνος

«Φοβάμαι ότι υπάρχει αδυναμία διαχείρισης ταυτόχρονων σοβαρών συμβάντων...», υποστηρίζει ο αντιστράτηγος ε.α. της Πυροσβεστικής

Must Read

Η κόλαση φωτιάς που επικρατεί τις τελευταίες ώρες κυρίως στο Νέο Κουβαρά και  το Λουτράκι, αφανίζοντας δασικές εκτάσεις και αφήνοντας πίσω καμένα σπίτια, ωθεί τον Ανδριανό Γκουρμπάτση, αντιστράτηγο ε.α. της Πυροσβεστικής, να κάνει λόγο για χαμηλής στάθμης αντανακλαστικά κατά την έναρξη της πυρκαγιάς, όσον αφορά στην περιοχή του Κουβαρά.

«Φέτος η χώρα μας έχει νοικιάσει 20 τράκτορες, οι οποίοι είναι δύο κατηγοριών. Αυτοί που παίρνουν νερό από τη θάλασσα, οι λεγόμενοι αμφίβιοι, και οι σταθερής υδροληψίας, δηλαδή αυτοί που δε μπορούν να πάρουν νερό από τη θάλασσα και εφοδιάζονται με νερό από τα αεροδρόμια. Δεδομένου ότι σήμερα έχουμε κατηγορία κινδύνου 4, σηκώθηκαν δύο τράκτορες, όπως φαίνεται σε σχετική εφαρμογή, στις 12.00 το μεσημέρι για να κάνουν περιπολία. Πήγαν στην Αττική, πέρασαν στην Εύβοια και μόλις έφτασαν στα Γεράνεια Όρη, έκαναν αναστροφή, περίπου στις 12.30 για να πάνε στον Κουβαρά, μετά από εντολή που έλαβαν. Έκαναν περιστροφή πάνω από την πυρκαγιά, δεν έριξαν νερό γιατί ήταν τράκτορες σταθερής υδροληψίας, άρα δεν μπορούσαν να πάρουν νερό από τη θάλασσα.

»Σημειώνεται ότι οι τράκτορες περιπολούν άδειοι, για να είναι ελαφριοί. Έτσι οι δύο τράκτορες έφυγαν από τον Κουβαρά για να πάνε για εφοδιασμό στο αεροδρόμιο στο Τατόι. Το αποτέλεσμα ήταν να χαθεί χρόνος. Όταν ξέσπασε η φωτιά στον Κουβαρά, εάν οι τράκτορες ήταν αμφίβιοι και όχι σταθερής υδροληψίας, δηλαδή μπορούσαν να πάρουν νερό -από τρεις τόνους ο καθένας- μπορεί να την προλάβαιναν την πυρκαγιά», αναφέρει συγκεκριμένα ο Ανδριανός Γκουρμπάτσης, μιλώντας στο iΕidiseis.gr.

Εκφράζει δε φόβο ότι υπάρχει αδυναμία διαχείρισης πολλών ταυτόχρονων πύρινων μετώπων. «Η φωτιά στο Λουτράκι περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Φοβάμαι ότι υπάρχει αδυναμία διαχείρισης ταυτόχρονων σοβαρών συμβάντων. Και αυτό, παρότι φέτος έχουμε περισσότερα μισθωμένα εναέρια μέσα από κάθε άλλη χρονιά. Συνολικά έχουμε 51 μισθωμένα εναέρια μέσα», καταλήγει ο αντιστράτηγος ε.α. της Πυροσβεστικής.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This