Με «χρώματα» και επίπεδα αξιολόγησης οι προτάσεις της ΕΛ.ΑΣ. για τη βία στα γήπεδα

Must Read

Η «κατεπείγουσα» διαταγή από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. προς 15 αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας με θέμα τις «προτάσεις για την ασφαλή διεξαγωγή των αθλητικών συναντήσεων/διοργανώσεων και την αντιμετώπιση-καταπολέμηση της αθλητικής βίας», είχε ως καταληκτική ημερομηνία τη χθεσινή και σήμερα, κυκλοφόρησαν οι πρώτες πληροφορίες ως προς το περιεχόμενο των προτάσεων που υπέβαλε η αστυνομία για την οπαδική βία.

Θυμίζουμε ότι η Κυβέρνηση ανέθεσε εξολοκλήρου στην ΕΛ.ΑΣ. την ευθύνη των ελέγχων στα γήπεδα και στους οργανωμένους οπαδούς.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο «Ελεύθερος Τύπος», θα υπάρχουν τρία επίπεδα αξιολόγησης για κάθε αθλητική αναμέτρηση που θα χωρίζονται σε χρώματα και εκτίμηση κινδύνου, συνυπολογίζοντας το ιστορικό των εκάστοτε οπαδών και την επικινδυνότητα της αναμέτρησης.

Έτσι λοιπόν, ο επιχειρησιακός σχεδιασμός θα προσαρμόζεται ανάλογα την αξιολόγηση, σε «κόκκινο», «κίτρινο», «πορτοκαλί» και «ανώτερο», «μεσαίο», «χαμηλό», οπότε και θα λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας και οι περί αυτών επιχειρήσεις της αστυνομίας, όπως και ο αριθμός των δυνάμεων που θα χρειάζονται.

Στους άξονες των προτάσεων της ΕΛ.ΑΣ. σημαντικό ρόλο παίζει η συνεργασία των ποδοσφαιρικών διοικήσεων (ΠΑΕ), καθώς μπορεί η Κυβέρνηση να τις… ξαλάφρωσε από τις ευθύνες τους, ωστόσο, αυτές δεν παύουν να υπάρχουν και να είναι μεγάλες.

Η παρουσία εισαγγελέα σε κάθε αγώνα είναι επίσης ένα κομβικό σημείο κατά τους αστυνομικούς, ενώ είναι αυτονόητο το ότι οι νόμοι που υπάρχουν στο κομμάτι του ελέγχου της εισόδου των οπαδών-φιλάθλων, πρέπει να τηρηθούν από όλους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This