Η Ελλάδα, ένας γίγαντας στην ΕΕ, που φέρεται σαν «νάνος»

Must Read

Του Πέτρου Χασάπη*

 

Σε αυτή την ομάδα των 27 κρατών της ΕΕ, η Ελλάδα είναι 9η σε μέγεθος, με 131.990τετραγωνικά χιλιόμετρα και 10η σε μόνιμο πληθυσμό, με 10.482.487 κατοίκους.  Ένα ακόμα σημαντικό μέγεθος είναι ότι η χώρα μας είναι 1η σε μήκος ακτογραμμής στην ΕΕ, με 13.676 χιλιόμετρα (11η σε όλο τον πλανήτη, ενώ η Τουρκία είναι 17η με 7.200 χιλιόμετρα) και ταυτόχρονα αποτελούμε κρίσιμο νοτιοανατολικό σύνορο της ΕΕ, με υπολογίσιμη στρατιωτική δύναμη. Επιπλέον είμαστε από τις ισχυρότερες χώρες του πλανήτη σε εμπορικό στόλο και φυσικά είμαστε πλούσιοι σε φυσικούς πόρους, σε ιστορία και πολιτισμό.

Θα περίμενε λοιπόν κάποιος, αυτή η χώρα που λέγεται Ελλάδα, να είχε σημαίνοντα ρόλο μέσα στην ΕΕ, ο λόγος της να ακούγεται σοβαρά και τα εθνικά της συμφέροντα να προστατεύονται αποτελεσματικά. Αντί γι’ αυτό τι έχουμε; Αυτό που όλοι ζούμε. Μια χώρα που φέρεται η ίδια σαν «νάνος» και φοβικά, ενώ τα υπόλοιπα κράτη της ΕΕ την αισθάνονται ως βάρος και της φέρονται ως παρία. Ενώ θα έπρεπε τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη να υπολογίζουν σοβαρά την άποψη της Ελλάδας και να ανησυχούν κάθε στιγμή για τυχόν vetoτης, αντί γι’  αυτό, έχουμε μετατραπεί σε «καρπαζοεισπράκτορες» και μας εκβιάζει και το τελευταίο κράτος της ΕΕ. Γιατί συμβαίνει αυτός τι φταίει;

Ο Πέτρος Χασάπης

Φταίει η σάπια παρασιτική ελληνική ολιγαρχία, η οποία στην ουσία κυβερνά τη χώρα και ας νομίζουν οι πολίτες ότι έχουμε δημοκρατία, ανεξάρτητη νομοθετική εξουσία, ανεξάρτητη δικαιοσύνη και λοιπούς θεσμούς, που στην ουσία έχουν μετατραπεί σε θεσμούς κενούς περιεχομένου. Η ελληνική ολιγαρχία – συνέχεια φυσική ή κατά νοοτροπία των κοτζαμπάσηδων της τούρκικης κατοχής – ενδιαφέρεται μόνο για το εύκολο κέρδος, από όπου αυτό και αν προέρχεται και ουδόλως ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη του παραγωγικού ιστού της χώρας, φοβούμενη την άνοδο νέων υγιών οικονομικών δυνάμεων και ανατροπή του παρασιτισμού. Αυτή η ολιγαρχία, που επιβάλει την ασκούμενη πολιτική και τους νόμους στην Ελλάδα,  δεν ενδιαφέρεται για την ισχύ της χώρας μας μέσα στην ΕΕ, την εθνική της ασφάλεια και την ευημερία του λαού, αλλά μόνο για τα παρασιτικά της κέρδη. Είναι πρόθυμη να εκχωρήσει εθνική κυριαρχία στους Τούρκους, στους Αλβανούς, στους Σκοπιανούς και οπουδήποτε αλλού, φτάνει να μην κλυδωνιστεί η κατάσταση με κάποιο θερμό επεισόδιο και ανατραπεί η ίδια.

Ας σκεφτούμε μόνο, ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν έχει Συνταγματικό Δικαστήριο. Αντιθέτως, σύμφωνα με το ελληνικό Σύνταγμα, οι ντιρεκτίβες της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών γίνονται αυτόματα ελληνικό δίκαιο και υπερισχύουν κάθε αντίθετης διάταξης ελληνικού νόμου. Αυτή η έλλειψη Συνταγματικού Δικαστηρίου δεν είναι τυχαία και άδολη. Έγινε επίτηδες από την ελληνική πολιτικοοικονομική ελίτ, προκειμένου να μην υπάρχει έλεγχος της συνταγματικότητας των νόμων, αλλά μια ασύδοτη και ανεξέλεγκτη κατάσταση, σχετικά με τα λαϊκά και κοινωνικά δικαιώματα. Αυτή ακριβώς την «τρύπα» στο δικαστικό μας σύστημα, εκμεταλλεύθηκε η τρόϊκα, για να επιβάλλει τα εξοντωτικά οικονομικά μέτρα σε βάρος του ελληνικού λαού, της δημόσιας περιουσίας, αλλά και των ιδιωτικών περιουσιών, οι οποίες πέρασαν πλέον στα αδηφάγα Funds. Αυτή την «τρύπα» εκμεταλλεύονται και τα συμφέροντα της παγκοσμιοποίησης για να εισβάλλουν ανεξέλεγκτα στην Ελλάδα.

Συγκρίνοντας τέλος, την έκταση της χώρας μας με τον πληθυσμό της, θα δούμε ότι είναι από τις πιο αραιοκατοικημένες στην ΕΕ, ειδικά στην ύπαιθρο, λόγω της υπογεννητικότητας, αλλά και της αστυφιλίας. Αυτός όμως δεν είναι λόγος, για να γεμίσει η χώρα μας με μουσουλμάνους λάθρα μετανάστες, με την καθοδήγηση των Βρυξελλών και της «σωστής πλευράς της ιστορίας», την οποία αποδέχεται αδιαμαρτύρητα η ελληνική ελίτ.

 

* Πολιτικός αναλυτής – εκλογολόγος

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This