Καταγγελία από την οικογένεια της 16χρονης που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού – «Μας είπαν ότι ενοχοποιήθηκε από το ντύσιμο της»

«Περιμένουμε την ελληνική δικαιοσύνη να συμβάλει τα μέγιστα ώστε να βρεθούν οι δράστες αυτής της απροκάλυπτης (δολοφονικής) επίθεσης στο παιδί...», αναφέρει η οικογένεια της ανήλικης σε σχετική ανακοίνωση

Must Read

Το γεγονός ότι η 16χρονη που φέρεται να έπεσε θύμα ξυλοδαρμού μετά την αντιφασιστική διαδήλωση που έλαβε χώρα στο Νέο Ηράκλειο στις 28 Οκτωβρίου, «ενοχοποιήθηκε» λόγω των ρούχων που φορούσε, καταγγέλλει η οικογένεια του κοριτσιού, μέσω σχετικής ανακοίνωσης που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, η μητέρα της αναφέρει πως τόσο οι γιατροί που την εξέτασαν, όσο και η ιατροδικαστής, πιστοποίησαν πως το παιδί ξυλοκοπήθηκε, ενώ σημειώνει πως, όταν ρώτησε γιατί η 16χρονη αντιμετώπιζε ενδεχόμενο σύλληψης, από την αστυνομία έλαβε απάντηση πως «“ενοχοποιήθηκε” από το ντύσιμό της που προσιδίαζε με της ομάδας που επιτέθηκε σε ενστόλους». Αναφέρει επίσης, πως, παρότι αρχικά της είπαν πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο σύλληψης, τελικά έλαβε αντίθετη ενημέρωση, ενώ η κόρη της ήταν στη ΜΕΘ, εξ αιτίας των σοβαρών τραυμάτων που έφερε στο κεφάλι, ενώ υπογραμμίζει πως άνδρες της ΟΠΚΕ επιτηρούσαν τις αίθουσες των επειγόντων.

Από την Αστυνομία η οικογένεια ενημερώθηκε πως η 16χρονη εντοπίστηκε από ενστόλους χωρίς τις αισθήσεις της και όχι νωρίτερα, ενώ η μητέρα καταγγέλλει πως δεν έλαβε ενημέρωση κατά το εξιτήριο. Η νεαρή εξετάστηκε μετά το εξιτήριό της και από τον νευροχειρουργό κ. Παπανικολάου, ο οποίος επίσης πιστοποίησε τον ξυλοδαρμό.

H ανακοίνωση της οικογένειας της 16χρονης έχει ως εξής:

«Το Σάββατο 28/10/2023 και ενώ βρισκόμουν στην εργασία μου, ενημερώθηκα από μία φίλη της κόρης μου ότι το παιδί βρίσκεται χτυπημένο στο νοσοκομείο. Έφυγα για εκεί και κατά τη διαδρομή είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πατέρα του παιδιού, τον οποίο είχαν καλέσει από το νοσοκομείο οι γιατροί βρίσκοντάς τον μέσω του κινητού τηλεφώνου του παιδιού και τον είχαν ενημερώσει ότι βρίσκεται στα επείγοντα.

Φτάνοντας στο νοσοκομείο κατά τις 12:10 στα επείγοντα, είδα απ’ έξω τεράστια αστυνομική δύναμη (ΟΠΚΕ) και μπαίνοντας στο νοσοκομείο υπήρχε στα επείγοντα αστυνομικός της ασφάλειας, ο οποίος με ενημέρωσε ότι είναι εκεί για να μάθει για την υγεία της και ότι δεν υπάρχει το ενδεχόμενο σύλληψης για το παιδί, κάτι το οποίο μου διαβεβαίωσε και ο επόμενος αστυνομικός της ασφάλειας που ήρθε όταν αποχώρησε ο πρώτος.

Κατά τις πρωινές ώρες και ενώ το παιδί είναι στην εντατική ήρθαν δύο αστυνομικοί για να μας ανακοινώσουν τη σύλληψη του παιδιού με κατηγορίες που με το σταγονόμετρο και μασώντας τα λόγια του και τρώγοντας τα χείλια του μας ανέφερε μαζί με το ότι κρίνανε ότι από το ντύσιμό της ήταν σε ομάδα ατόμων που είχαν επιτεθεί σε αστυνομικούς την ώρα του περιστατικού ενώ την ίδια στιγμή ο ίδιος μας έλεγε ότι η πρώτη εικόνα που είχαν οι αστυνομικοί από το παιδί ήταν να είναι πεσμένο χωρίς τις αισθήσεις του. Όταν τον ρώτησα πώς γίνεται να κατηγορείτε ένα παιδί που εσείς βρίσκετε χωρίς τις αισθήσεις του και εσείς οι ίδιοι λέτε ότι απλά βρήκατε έτσι και βοηθήσατε, έπειτα από λίγες ώρες να το κατηγορείτε, μου απάντησε το ίδιο περί ενδυμασίας με μαύρα ρούχα που μοιάζει στην ομάδα που επιτέθηκε.

Το παιδί αφού έκανε και δεύτερη αξονική, μπήκε σε μονάδα ΜΑΦ όπου παρέμεινε κάποιες μέρες τις πρώτες εκ των οποίων δίχως επαφή με το περιβάλλον. Μετά τις πρώτες μέρες και αφού το παιδί είχε ανακτήσει μια πρώιμη επαφή με το περιβάλλον, κυκλοφορούσε στο νοσοκομείο και μάλιστα το λέγανε στο ίδιο το παιδί ότι θα πάρει εξιτήριο. Αρκετοί γιατροί ενημέρωναν πως τα ευρήματα δείχνουν ότι είναι θύμα ξυλοδαρμού. Αλλά και το ιατροδικαστικό πόρισμα εκεί παραπέμπει όπως μάθαμε έπειτα.

Άξιο απορίας είναι το γεγονός ότι ο διευθυντής της ΜΑΦ απέφευγε συνεχώς να με ενημερώσει και σε μια επαφή μαζί του είπε ότι δεν θα του κάνουμε το νοσοκομείο τσίρκο και ότι δεν μιλάει με τον κάθε τυχόντα (τη μητέρα του παιδιού). Όπως και ο θεράπων ιατρός δεν ήρθε ο ίδιος να ενημερώσει για την πορεία της υγείας του παιδιού με το εξιτήριο αλλά αντ’ αυτού με ενημέρωσε ένας μαθητευόμενος ιατρός. Αμέσως μετά εμφανίστηκε όμως για να πει ότι δεν θα μιλήσει με την αστυνομία (τμήμα ανθρωποκτονιών) και ότι έχει ήδη μιλήσει με τον δικηγόρο του προκειμένου παρουσία του και με χαρτί εισαγγελέα να το κάνει.

Το παιδί εξετάστηκε, αφότου πήρε εξιτήριο, από τον νευροχειρουργό κ. Παπανικολάου που κι αυτός καταλήγει στο ίδιο συμπέρασμα.

Αυτήν τη στιγμή το παιδί αναρρώνει στο σπίτι του και θα χρειαστεί καιρός για να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους και με όποιον τρόπο είναι δίπλα μας σε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση και περιμένουμε την ελληνική δικαιοσύνη να συμβάλει τα μέγιστα ώστε να βρεθούν οι δράστες αυτής της απροκάλυπτης (δολοφονικής) επίθεσης στο παιδί.

Παρακαλούμε για άλλη μια φορά να μη δημοσιεύονται στοιχεία του παιδιού. Ούτε καν αρχικά ή το μικρό του όνομα. Παρακαλούμε όχι άλλες πλαστές ή ψεύτικες ειδήσεις.»

Οικονόμου και ΕΛ.ΑΣ. αρνούνται πως χτυπήθηκε από αστυνομικούς

Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε επίσημα πως αρνείται κάθε ενδεχόμενο τραυματισμού της 16χρονης από γκλοπ ή αστυνομικό, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, να υποστηρίζει σε δηλώσεις του πως το κορίτσι «συμμετείχε στα επεισόδια κατά της αστυνομίας», εκφράζοντας, επίσης, την άποψη ότι «ίσως τραυματίστηκε από κάποιον που συμμετείχε στα επεισόδια, από εκείνους που πέταγαν πέτρες στην αστυνομία, ή να τραυματίστηκε πέφτοντας».

Συγκεκριμένα, ο υπουργός υποστήριξε τα εξής: «Το συγκεκριμένο κορίτσι που βρισκόταν εκεί εικάζεται ότι συμμετείχε στα επεισόδια κατά της Αστυνομίας. Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποιο στοιχείο που εμένα να μου επιτρέπει να αμφισβητώ. Με βάση αυτά που έχουν ισχυριστεί οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο πεδίο. Δεν έχουν εμπλακεί στον τραυματισμό της. Μπορεί να τραυματίστηκε από κάποιον που συμμετείχε στα επεισόδια, από εκείνους που πέταγαν πέτρες στην αστυνομία, ή να τραυματίστηκε πέφτοντας. Οι αστυνομικοί δεν έχουν δει πώς τραυματίστηκε, λένε ότι δεν υπήρχε καμία εμπλοκή της αστυνομίας στον τραυματισμό της. Αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από κάποιες καταθέσεις».

Σημειώνεται πως διαδηλωτές κατήγγειλαν πως η 16χρονη, η οποία πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο την προηγούμενη Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου, τραυματίστηκε στο κεφάλι από  χτύπημα αστυνομικού της ΟΠΚΕ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This