«Ramstein Flag»: Στην Ελλάδα για πρώτη φορά η μεγαλύτερη νατοϊκή άσκηση!

Θα φιλοξενηθεί στις αεροπορικές βάσεις Ανδραβίδας και Αράξου και θα συμμετέχει και η Τουρκία

Must Read

Η μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση του ΝΑΤΟ για το 2024 θα γίνει -για πρώτη φορά- στην Ελλάδα και σε αυτή θα συμμετάσχει και η Τουρκία.

Ο χρόνος δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί, έχουν οριστικοποιηθεί όμως οι αεροπορικές βάσεις που θα φιλοξενήσουν τη μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση του ΝΑΤΟ για το 2024 σε διασυμμαχικό επίπεδο, τη «Ramstein Flag».

Πρόκειται, όπως αναφέρεται στην «Καθημερινή», για την 117 Πτέρυγα Μάχης της Ανδραβίδας και τη 116 Πτέρυγα Μάχης του Αράξου, που θα υποδεχθούν αεροσκάφη και προσωπικό από το σύνολο σχεδόν των χωρών της συμμαχίας.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, η Ελλάδα θα συμμετάσχει στην άσκηση με τα Rafale, τα αναβαθμισμένα F-16 Viper και με το σύνολο του αεροπορικού στόλου. Στην άσκηση πρόκειται να λάβουν μέρος μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού και των Ειδικών Επιχειρήσεων, ενώ ρόλο θα έχει και η ελληνική αεράμυνα.

Το ότι η άσκηση θα γίνει στην Ελλάδα δεν σημαίνει ότι δεν θα συμμετάσχει και η Τουρκία, η οποία είναι μέλος της συμμαχίας. Το δημοσίευμα επικαλείται αρμόδιες πηγές, σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία θα προσκληθεί κανονικά στην άσκηση, όπως προβλέπει ο σχεδιασμός του νατοϊκού στρατηγείου, ενώ επισημαίνουν ακόμα πως «το κλίμα ηρεμίας στα Ελληνοτουρκικά προσφέρει, για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, μια σπάνια ευκαιρία για συνεκπαίδευση ανάμεσα στις δύο αεροπορίες στον ουρανό του Αιγαίου».

Εξάλλου προεργασία κοινής αεροπορικής άσκησης Ελλάδας και Τουρκίας, υπό τη σημαία του ΝΑΤΟ, έγινε πριν από λίγους μήνες, όταν ελληνικά και τουρκικά αεροπλάνα πέταξαν σε μεικτούς σχηματισμούς αλλά και ενάντια, σε σενάρια εναέριας μάχης, μαζί με αμερικανικά και βρετανικά μαχητικά.

Πάντως, το δημοσίευμα θυμίζει ότι είχε προηγηθεί η «αποπομπή» της Άγκυρας από τη διασυμμαχική άσκηση «NATO Tiger Meet 22», που διοργανώθηκε στον Άραξο, εξαιτίας της προκλητικής συμπεριφοράς της Τουρκίας και του μπαράζ υπερπτήσεων πάνω από ελληνικά νησιά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This