Έγκλημα στα Τέμπη: Βρέθηκαν τα «εκρηκτικά» ξυλόλιο, τολουόλιο, προπάνιο και βουτάνιο στα αντικείμενα των θυμάτων

Δεν δικαιολογείται η ύπαρξή τους στα τρένα!

Must Read

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση για το έγκλημα στα Τέμπη φέρνει η αποκάλυψη ότι βρέθηκαν εκρηκτικά υγρά και αέρια σε αντικείμενα και ρούχα των ανθρώπων που απανθρακώθηκαν μέσα στην επιβατική αμαξοστοιχία.

Την αποκάλυψη έκανε ο ειδικός πραγματογνώμονας και τεχνικός σύμβουλος της επιτροπής των συγγενών των θυμάτων, Βασίλης Κοκοτσάκης, ο οποίος σε συνέντευξή του στο Ράδιο 98.4 μίλησε για ύπαρξη ξυλόλιου, τολουόλιου, προπάνιου, βουτάνιου.

Όπως τονίζεται στο πόρισμα το οποίο γνωστοποιήθηκε στην Εισαγγελία Λαρίσης, για τα εκρηκτικά υγρά και αέρα που εντοπίστηκαν στα προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων, δεν δικαιολογείται η ύπαρξή τους στα τρένα, σε αντίθεση με το έλαιο σιλικόνης που δεν ανιχνεύτηκε, παρότι υπήρχε στους μετασχηματιστές των δύο τρένων για την ηλεκτροκίνηση τους.

«Η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί»

Την αποκάλυψη επιβεβαίωσε στο ίδιο μέσο και Χρήστος Κωνσταντινίδης, μέλος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων. Σύμφωνα με τον ίδιο εντός της δικογραφίας, υπάρχει συμπληρωματικό πόρισμα του Γενικού Χημείου του Κράτους, με ανακριτική παραγγελία στις 29 Σεπτεμβρίου του 2023 , που παραδόθηκε στις ανακριτικές αρχές μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων. «Η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί. Ακόμη κι αν επιχειρηθεί συγκάλυψη, οι νεκροί μας μιλάνε και μέσα από τα προσωπικά τους αντικείμενα, έστω και 7 μήνες μετά, πιστεύω ότι στο τέλος θα αποδοθεί δικαιοσύνη» σημείωσε ο κ. Κωνσταντινίδης.

Αναλυτικά οι διαπιστώσεις:

«1.Από τις εκθέσεις εξέτασης δειγμάτων του Γενικού Χημείου του κράτους, που ελήφθησαν από τις εξωτερικές επιφάνειες των τρένων αλλά και το έδαφος στο σημείο του συμβάντος , προκύπτει με σαφήνεια(μεταξύ άλλων) η παρουσία:

-Ξυλολίου

-Βενζολίου

-Τολουολίου , καθώς και

-Ελαίου σιλικόνης

Για τα τρία πρώτα από τα παραπάνω, δεν δικαιολογείται η παρουσία τους στον χώρο από την λειτουργία των τρένων , το δε 4ο έλαιο σιλικόνης , αποτελεί συστατικό στοιχείο λειτουργίας των μετασχηματιστών τάσης των ηλέκτραμαξών και η παρουσία του δικαιολογείται απολύτως.

Α. Το Ξυλόλιο-Βενζόλιο-Τολουόλιο , χαρακτηρίζονται από τους Ευρωπαϊκούς κανόνες ασφαλείας από άποψη κινδύνου(απόσπασμα από τους σχετικούς πίνακες)…

Το υλικό καύσης είναι φανερό ότι καίγεται με μεγάλη ταχύτητα , είναι πτητικό και ερχόμενο σε επαφή με τον αέρα παρουσιάζει φαινόμενα εκρηκτικού μίγματος.

Συναφή ως προς τον τρόπο αντίδρασης υλικά είναι:

Πτητικά υγρά και αέρια(Βουτάνιο, προπάνιο, εξάνιο, επτάνιο, οκτάνιο, τολουόλιο, βενζόλιο, ξυλόλιο κλ.π.)…

Όταν η σιλικόνη(έλαιο) καίγεται σε αέρα ή οξυγόνο, σχηματίζει διοξείδιο του πυριτίου που επικάθεται ως λευκή σκόνη, απανθράκωμα (στερεο) και διάφορα αέρια.

Δεν καταγράφηκε παραγωγή τέτοιας σκόνης στην σκηνή του συμβάντος

Τα διαπιστωμένα υλικά των οποίων η παρουσία ΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ από την έκθεση του χημείου του κράτους, και τα οποία έχουν φυσικά χαρακτηριστικά ευφλεξιμότητας και εκρηξιμότητας που συνάδουν με το δημιουργηθέν φαινόμενο είναι:

Το ξυλόλιο, βενζόλιο και τολουόλιο

Πρόκειται για υλικά τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως σε πολλές εφαρμογές νομίμως , αλλά και παρανόμως στην νόθευση των καυσίμων κινητήρων εσωτερικής καύσης , κυρίως της βενζίνης.

Το αναφερόμενο υλικό στην έκθεση των διορισθέντων πραγματογνωμόνων (Ελαιο σιλικόνης) , ως υπεύθυνου για το παραπάνω φαινόμενο της βίαιης καύσης, δεν μπορεί από την φύση του λόγω των χαρακτηριστικών του , να προκαλέσει τέτοια φαινόμενα.

Σε κάθε περίπτωση ακόμη και να δεχθούμε ότι αυτό ευθύνεται , η απουσία του από τα δείγματα επί των προσωπικών αντικειμένων των θυμάτων , αποδυναμώνει και εξουδετερώνει την εκδοχή αυτή.

Μένει να διερευνηθεί ο λόγος και ο τρόπος παρουσίας των παραπάνω εύφλεκτων υλικών στον χώρο της σύγκρουσης , υλικά των οποίων η παρουσία δεν δικαιολογείται.

*Επίσης η παρουσία εύφλεκτων , τοξικών και πτητικών ουσιών στον χώρο του περιστατικού , βεβαιώνεται από τον τραυματισμό 4 πυροσβεστών της ομάδας πυρόσβεσης οι οποίοι έφεραν αποδεδειγμένα(ιατρικά) χημικά εγκαύματα χωρίς να έλθουν σε επαφή με φλόγες , ή μη μόνον κατά πάσα πιθανότατα από παρασυρμένα νερά πυρόσβεσης.

Με την εκτιμώμενη διαρροή ξυλολίου κ.λ.π , αυτό αναμειγνυόμενο με τον αέρα αποτέλεσε εκρηκτικό μείγμα.

Στην περίπτωση που αυτό το μείγμα πριν αναφλεγεί διασκορπίστηκε σε χώρο όπου υπήρχαν άνθρωποι , υποθετικά κάποιοι από αυτούς το εισέπνευσαν.

Η καύση που ακολούθησε στην περίπτωση αυτή, θα έχει προκαλέσει πέραν των άλλων προφανή και εσωτερικά εγκαύματα σε αυτούς και κυρίως και στα εσωτερικά όργανα που συμμετέχουν στην αναπνοή…»

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This