Δύο χρόνια σκοτάδι για τον θάνατο της 21χρονης Τζοάνα

Must Read

Ο μυστηριώδης θάνατος της 21χρονης φοιτήτριας από την Πορτογαλία που έπεσε από τον 6ο όροφο νυχτερινού μαγαζιού στο Γκάζι, τον Νοέμβριο του 2021, όπου βρισκόταν για να διασκεδάσει, βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο.

Οι γονείς της Τζοάνα προσέφυγαν κατά της διάταξης του εισαγγελέα που είχε προτείνει την αρχειοθέτηση της έρευνας, καταγγέλλοντας ότι «ο 6ος όροφος του νυχτερινού κέντρου, στο οποίο διασκέδαζε η φοιτήτρια με τους φίλους της, δεν πληρούσε κανέναν κανόνα ασφαλείας». Η οικογένεια της κοπέλας, που είχε έρθει στην Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus και σκοτώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστα αίτια, δεν έχει πάρει τις απαντήσεις που ζητά. Αλλωστε, η έως τώρα έρευνα δεν οδήγησε στην άσκηση ποινικών διώξεων, με τον εισαγγελέα Πρωτοδικών να ζητά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης. Η οικογένεια της φοιτήτριας επισημαίνει στην προσφυγή της ότι «εάν είχαν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες για τη λειτουργία του νυχτερινού κέντρου, ο δικός τους άνθρωπος δεν θα είχε φύγει από τη ζωή».




«Δύο χρόνια μετά το δυστύχημα της αδελφής μου, πολεμάμε και θα φτάσουμε αυτή τη μάχη μέχρι το τέλος. Δεν έχουμε ως κίνητρο την εκδίκηση, ζητάμε μόνο δικαιοσύνη» είπε η αδελφή της σε δηλώσεις της. Πρόσθεσε επίσης: «Δεν είναι κακό να βγάζεις χρήματα, κακό είναι να το κάνεις βάζοντας τις ζωές άλλων ανθρώπων σε κίνδυνο. Θέλουμε να προστατέψουμε τις ζωές και άλλων υπέροχων νέων όπως η Τζοάνα». Η Τζοάνα τον Νοέμβριο του 2021 βρέθηκε στο κενό από παράθυρο του 6ου ορόφου του νυχτερινού κέντρου που είχε πάει με την παρέα της για να διασκεδάσει και κατέληξε στον πρώτο όροφο. Κανένας δεν έδωσε σαφή εικόνα για το πώς έπεσε στο κενό. Η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Οι δυνάμεις της και οι υπερπροσπάθειες των γιατρών και νοσηλευτών την κράτησαν στη ζωή για σχεδόν έναν μήνα, όμως τελικά η καρδιά της σταμάτησε να κτυπά. «Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι καμία άλλη μητέρα, κανένας άλλος πατέρας, αδελφή, φίλοι και συγγενείς δεν θα βιώσουν αυτό που εμείς ζήσαμε» είπε, επίσης, η αδελφή της.

Για τον αγώνα των γονέων της άτυχης κοπέλας να υπάρξουν απαντήσεις μίλησε και ο δικηγόρος τους Αγγελος Μαραγκός. «Είναι βέβαιοι ότι θα απονεμηθεί δικαιοσύνη, έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη» είπε και συνέχισε: «Η οικογένειά της, την οποία εκπροσωπώ, με υπομονή και καρτερικότητα και με πίστη στους θεσμούς της χώρας μας, προσδοκά την εις βάθος διερεύνηση της υπόθεσης, ώστε να χυθεί άπλετο φως στα πραγματικά περιστατικά και στα αίτια του τραγικού συμβάντος». Αναφορικά με το νυχτερινό κέντρο, ο κ. Μαραγκός τόνισε: «Μιλάμε για ένα νυχτερινό κλαμπ που λειτουργούσε στον έκτο όροφο ενός κτιρίου παράνομα, χωρίς άδεια κατασκευής. Επίσης, λειτουργούσε για οκτώ χρόνια χωρίς άδεια λειτουργίας». Ετσι με αυτό το σκεπτικό ο ίδιος εκτίμησε: «Είναι βέβαιοι ότι θα απονεμηθεί δικαιοσύνη, έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Προσφύγαμε κατά της απορριπτικής διάταξης και πλέον αναμένουμε την κρίση του αρμόδιου εισαγγελέα Εφετών Αθηνών».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This