Η καταδίκη Λαβίδα από την αμερικανική δικαιοσύνη «στριμώχνει» και τον Νίκα

Must Read

Μετά την καταδίκη του Τηλέμαχου Λαβίδα, γιου μάνατζερ φαρμακευτικής εταιρείας, για διαρροή εταιρικών μυστικών στον στενό του φίλο, Γιώργο Νίκα, σφίγγει ο κλοιός γύρω και από τον τελευταίο!

Ο Νίκας θεωρείται από τους εισαγγελείς ως ένα γρανάζι μιας καλοστημένης μηχανής ή αλλιώς ενός παγκόσμιου δικτύου συναλλαγών βασισμένων σε εμπιστευτικές πληροφορίες.

Ο Λαβίδας κρίθηκε ένοχος την Τετάρτη για τις επτά κατηγορίες που του αποδίδονταν, με βασική τη διαρροή πληροφοριών σε συγκεκριμένο δίκτυο, το οποίο δημιούργησε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια κερδών μέσα από διαρροές που έγιναν παρά το νόμο από επενδυτικούς τραπεζίτες και εταιρικά στελέχη, σχετικά με στοιχεία φαρμακευτικών εταιρειών.

Η αμοιβή του, όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, ήταν 500.000 δολάρια, την ώρα που οι πληροφορίες του έκαναν τον Νίκα να «βγάλει» γύρω στα 4,7 εκατομμύρια!

Ο 39χρονος Τηλέμαχος Λαβίδας ήταν ο πρώτος στα αμερικάνικα δικαστήρια, που αντιμετώπισε κατηγορίες για συμμετοχή σε σύστημα εμπιστευτικών πληροφοριών. Και παρότι έπαιξε σχετικά μικρό ρόλο στην υπόθεση, η δίκη του στη Νέα Υόρκη φώτισε το πώς ένας Ελβετός trader και άλλοι εκμεταλλεύτηκαν τις επαφές τους σε τρεις διαφορετικές ηπείρους για να βγάλουν χρήματα, πουλώντας πληροφορίες για μετοχές και χειραγωγώντας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This