Τρίτη 15/6/2021

Η καταδίκη Λαβίδα από την αμερικανική δικαιοσύνη «στριμώχνει» και τον Νίκα

Μετά την καταδίκη του Τηλέμαχου Λαβίδα, γιου μάνατζερ φαρμακευτικής εταιρείας, για διαρροή εταιρικών μυστικών στον στενό του φίλο, Γιώργο Νίκα, σφίγγει ο κλοιός γύρω και από τον τελευταίο!

Ο Νίκας θεωρείται από τους εισαγγελείς ως ένα γρανάζι μιας καλοστημένης μηχανής ή αλλιώς ενός παγκόσμιου δικτύου συναλλαγών βασισμένων σε εμπιστευτικές πληροφορίες.

Ο Λαβίδας κρίθηκε ένοχος την Τετάρτη για τις επτά κατηγορίες που του αποδίδονταν, με βασική τη διαρροή πληροφοριών σε συγκεκριμένο δίκτυο, το οποίο δημιούργησε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια κερδών μέσα από διαρροές που έγιναν παρά το νόμο από επενδυτικούς τραπεζίτες και εταιρικά στελέχη, σχετικά με στοιχεία φαρμακευτικών εταιρειών.

Η αμοιβή του, όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, ήταν 500.000 δολάρια, την ώρα που οι πληροφορίες του έκαναν τον Νίκα να «βγάλει» γύρω στα 4,7 εκατομμύρια!

Ο 39χρονος Τηλέμαχος Λαβίδας ήταν ο πρώτος στα αμερικάνικα δικαστήρια, που αντιμετώπισε κατηγορίες για συμμετοχή σε σύστημα εμπιστευτικών πληροφοριών. Και παρότι έπαιξε σχετικά μικρό ρόλο στην υπόθεση, η δίκη του στη Νέα Υόρκη φώτισε το πώς ένας Ελβετός trader και άλλοι εκμεταλλεύτηκαν τις επαφές τους σε τρεις διαφορετικές ηπείρους για να βγάλουν χρήματα, πουλώντας πληροφορίες για μετοχές και χειραγωγώντας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ