Σάββατο 12/6/2021

Ποδήλατα, μοτοσυκλέτες, καρότσια, κάδοι! Από όλα έχει ο βυθός στον Θερμαϊκό (video)

Απ’ όλα έχει ο… μπαχτσές και απ’ όλα έχει και ο βυθός του Θερμαϊκού, όπου εντοπίζονται διάφορα πεταμένα αντικείμενα, τα οποία προκαλούν ερωτήματα για το μυαλό -αν υπάρχει- αυτών που τα πέταξαν…
Νέα επιχείρηση εντοπισμού ηλεκτρικών πατινιών και όχι μόνο στήθηκε χθες στον Θερμαϊκό Κόλπο. Η ρίψη πατινιών στη θάλασσα φαίνεται ότι αποτέλεσε κάποιου είδους «μόδα» το προηγούμενο χρονικό διάστημα, κάτι που στοίχισε στον Θερμαϊκό, καθώς τα υγρά των μπαταριών τους είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα και μολύνουν το νερό.

Για να εντοπιστούν τα… απίστευτα έγινε «χαρτογράφηση» του βυθού με τη συνδρομή ειδικού τηλεκατευθυνόμενου υποβρύχιου οχήματος του Διεθνούς Πανεπιστημίου. Οι χειριστές του οχήματος εντόπιζαν τα αντικείμενα μέσω της κάμερας που διαθέτει και έπειτα αναλάμβαναν την ανάσυρσή τους, μη μπορώντας να πιστέψουν τι έβλεπαν.

Θερμαϊκός από voria

Συνολικά εντοπίστηκαν 45 στίγματα στον βυθό από ηλεκτρικά πατίνια, ηλεκτρικά ποδήλατα, μοτοσικλέτες, εξωλέμβιες μηχανές, καρότσι σούπερ μάρκετ και κάδο απορριμμάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης! Μάλιστα, το ποδήλατο είχε πιάσει και αχινούς…

Ποδήλατο από βυθό

Όπως έγινε γνωστό, η εν λόγω έρευνα κάλυψε το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης μέχρι το ύψος του Ναυτικού Ομίλου. Τις επόμενες ημέρες, αφού καταγραφούν όλα τα στίγματα που υπάρχουν, θα μπουν στα νερά του κόλπου δύτες και θα καθαρίσουν τον πυθμένα της θάλασσας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες εργαζόμενοι του δήμου, συνοδεία του αρμόδιου αντιδημάρχου, Σωκράτη Δημητριάδη, «ψάρεψαν» με αυτοσχέδιο καλάμι τα πατίνια, που βρίσκονταν στον βυθό κοντά στο πλακόστρωτο της παραλίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ