ΜΚΟ παρέχουν παράνομα ιατρικές υπηρεσίες στα νησιά

Must Read

Καταγγελία-βόμβα στο υπουργείο Υγείας από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), που υποστηρίζει ότι ΜΚΟ δραστηριοποιούνται παράνομα σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου, παρέχοντας ιατρικές υπηρεσίες σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Πιο αναλυτικά, ο ΠΙΣ με επιστολή του στον Βασίλη Κικίλια καταγγέλλει την ανεξέλεγκτη δράση των ΜΚΟ τα τελευταία χρόνια κάνοντας σαφές πως το ζήτημα πλέον έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, ώστε να χρήζει άμεσης και επιτακτικής επίλυσης.

Στην επιστολή γίνεται λόγος για πρόσληψη ιατρών από τις ΜΚΟ με δελεαστικές αμοιβές, ενώ, σύμφωνα με τον ΠΙΣ, πολλές είναι οι περιπτώσεις που οι εν λόγω οργανώσεις υπόσχονται προοπτική απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και επαγγελματικών δικαιωμάτων σε ιατρούς τρίτων χωρών, ούτως ώστε να παράσχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους στα ελληνικά εδάφη, την ώρα που οι ΜΚΟ χρηματοδοτούνται αδρά γι’ αυτή τους τη δράση, κυρίως από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και από φιλανθρωπικού χαρακτήρα δωρεές.

Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, η παράνομη δραστηριοποίηση των ΜΚΟ υποσκάπτει τα θεμέλια του συστήματος Υγείας, προσβάλλει τους επαγγελματίες γιατρούς, που είναι νόμιμα μέλη των κατά τόπους ιατρικών συλλόγων, και παρέχουν τις υπηρεσίες τους, ευνοεί τη φοροδιαφυγή και, τέλος, επιβαρύνει τους Έλληνες πολίτες με επιπλέον έξοδα.

Δείτε επίσης: «Εμφύλιος» στη Λέσβο για την κλειστή δομή στη Μόρια – Πού ποντάρει η Κυβέρνηση

Μάλιστα, ο ΠΙΣ τονίζει ότι στην αρχή, λόγω του συνεχώς διογκούμενου προβλήματος, υπήρξε κατανόηση και ανοχή στην καταπάτηση των προβλεπόμενων διαδικασιών για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών εντός των συνόρων της χώρας, εντούτοις, πλέον πρόκειται για ένα είδος επιχειρηματικής δραστηριότητας, ενώ τονίζει ότι δεν προτίθεται να δεχτεί την κατάσταση αυτή.

Τέλος, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ανακοινώνει ότι θα εκδώσει οδηγίες προς τους τοπικούς συλλόγους, προκειμένου να προβούν στους απαραίτητους ελέγχους και να επιβάλουν πρόστιμα για κάθε παράνομη ιατρική πράξη.

Δείτε επίσης: Προειδοποίηση Λέκκα: Θα «σκάσει» το ρήγμα της Ανατολίας – Σεισμός 7 ρίχτερ στην Τουρκία τα επόμενα χρόνια

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This