Τέλος στις χρεώσεις από πενταψήφιους βάζει η ΕΕΤΤ

Must Read

Ολα δείχνουν πως οι παρανομίες με τους πενταψήφιους αριθμούς που υπερχρεώνουν τα κινητά μας τηλέφωνα θα λάβουν τέλος, έστω καθυστερημένα, από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Οι εταιρίες «φαντάσματα» με τους πενταψήφιους αριθμούς είναι η αιτία υπερχρεώσεων στα κινητά τηλέφωνα και, ύστερα από μαζικές καταγγελίες, η ΕΕΤΤ φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να δημιουργήσει ένα πιο αυστηρό πλαίσιο, μέσα στο οποίο θα λειτουργούν.

Για το θέμα έχουν φτάσει στον Συνήγορο του Καταναλωτή πολλές καταγγελίες και ο φορέας έχει ήδη προτείνει προς την ΕΕΤΤ να υπάρξει φραγή των συγκεκριμένων πενταψήφιων αριθμών σε όσα κινητά χρησιμοποιούνται από ανηλίκους και έχει δηλωθεί αυτό στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.

Δείτε επίσης: Πέραμα: Ανήλικος βούτηξε στη θάλασσα για να αποφύγει τη σύλληψη από τους αστυνομικούς

Στα σκαριά είναι επίσης η υποχρέωση των εταιριών αυτών να αποστέλλουν υποχρεωτικά γραπτό μήνυμα, έτσι ώστε να ζητείται πρώτα από όλα η συναίνεση του χρήστη, αλλά και να υπάρχει σαφής και ξεκάθαρη αναφορά στο ύψος της χρέωσης σε περίπτωση χρήσης.

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών, πιεζόμενη από τη βροχή καταγγελιών τα τελευταία χρόνια, φαίνεται πως επιτέλους αποφάσισε να αυστηροποιήσει το νομοθετικό πλαίσιο, αφού ο ισχύων νόμος, αλλά και η εφαρμογή του χαρακτηρίζονται ελλιπή.

Παρά το γεγονός πως πολλές εταιρίες παροχής τηλεπικοινωνιών έχουν ψηφιακές εφαρμογές (applications) και δίνουν τη δυνατότητα φραγής αυτών των πενταψήφιων αριθμών, το φαινόμενο δεν παρουσιάζει φθίνουσα πορεία, μια και οι περισσότεροι είτε δεν το γνωρίζουν είτε δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις για να κάνουν χρήση των εφαρμογών αυτών.

Mέσα στο 2019 έχουν καταγραφεί περισσότερες από 500 αναφορές για υποχρεώσεις από τα πενταψήφια ή, αλλιώς, τις υπηρεσίες πολυμεσικής πληροφόρησης. Ωστόσο, εάν αναλογιστεί κάποιος πως τα προηγούμενα χρόνια ο αριθμός ήταν πολύ μικρότερος, και συγκεκριμένα το 2015 οι καταγγελίες δεν έφταναν ούτε τις 50, συνειδητοποιεί την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This