Σάββατο 19/6/2021

ΟΛΜΕ: Επιστολή-παρέμβαση προς υπουργό Παιδείας, για κενά σε οργανικές θέσεις και μεταθέσεις

Την πλήρη αντίθεσή της εκφράζει η ΟΛΜΕ με επιστολή-παρέμβαση προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σχετικά με τη διαδικασία που επιλέχθηκε, με βάση την εγκύκλιο για την εξαγωγή οργανικών κενών – πλεονασμάτων από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Στην επιστολή του, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ ζητεί, με βάση τα τωρινά επικαιροποιημένα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, να γίνει ανακατανομή του συνολικού αριθμού ανά ειδικότητα, δηλαδή να επικαιροποιηθούν οι ανάγκες σε προσωπικό, ώστε οι διορισμοί των 4.500 εκπαιδευτικών να ανταποκρίνονται σε αυτά, αφού, όμως, ληφθούν πρώτα υπόψη οι μεταθέσεις.

Επίσης, η ΟΛΜΕ ζητεί οι πίνακες αυτοί να συμπληρώνονται με τη σύμφωνη γνώμη των συλλόγων διδασκόντων και όχι αποκλειστικά και μόνο από τον διευθυντή του σχολείου. Σημειώνουν, επίσης, ότι στον πίνακα δεν υπάρχει η στήλη «εκτίμηση του ΠΥΣΔΕ», παρά η μονοπρόσωπη πρόταση των Περιφερειακών Διευθυντών, με αποτέλεσμα την απαξίωση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

Τέλος, στην επιστολή της η ΟΛΜΕ αναφέρει ότι δεν έχει δοθεί λύση στο αίτημα της -και πολλών εκπαιδευτικών- να δοθεί η δυνατότητα αίτησης μετάθεσης/βελτίωσης όλων των μόνιμων εκπαιδευτικών με τα τυπικά προσόντα στην ΕΑΕ, για όλα τα οργανικά κενά στα Τμήματα Ενταξης (Τ.Ε.) και ΣΜΕΑΕ και για τη σχολική χρονιά 2019-2020, πριν από τους επικείμενους νέους διορισμούς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ