Σάββατο 19/6/2021

«Δουλειά από το σπίτι»: Πρόταση από τέσσερις φορείς σαν πρόληψη για τον κορωνοϊό!

Πρακτικές ευελιξίας ως προς τον χρόνο και τον τόπο εργασίας προτείνουν οι εργοδοτικοί φορείς για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις περιοχές όπου έχει αποφασιστεί από την κυβέρνηση η λήψη έκτακτων προληπτικών μέτρων λόγω του κορωνοϊού.

ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και ΣΕΤΕ προτρέπουν τις επιχειρήσεις να εφαρμόσουν την εργασία από το σπίτι όπου είναι εφικτό, αλλά και να διευκολύνουν τους υπαλλήλους τους στη λήψη αδειών εφόσον υπάρχουν έκτακτες οικογενειακές υποχρεώσεις από τυχόν κλείσιμο παιδικών σταθμών, σχολείων κ.λπ.

Οι τέσσερις φορείς ενθαρρύνουν τις επιχειρήσεις να υιοθετήσουν εθελοντικά τα συγκεκριμένα προληπτικά μέτρα, με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του ιού στους χώρους εργασίας και την προστασία της υγείας των εργαζομένων. Όπως επισημαίνουν, τα προληπτικά μέτρα πρέπει να στοχεύουν, εκτός από την προστασία, και στη διευκόλυνση των εργαζομένων και στην ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

«Καλούμαστε να δράσουμε προληπτικά, συλλογικά, οργανωμένα και γρήγορα, ώστε να συμβάλουμε, στο μέγιστο δυνατό επίπεδο, στον περιορισμό της διασποράς του ιού, προστατεύοντας παράλληλα την υγεία όλων των εργαζομένων αλλά και τις ίδιες τις θέσεις εργασίας» αναφέρουν στην κοινή τους ανακοίνωση ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και ΣΕΤΕ.

Βοήθημα 5.000 ευρώ

Παράλληλα, η ΕΣΕΕ ζητά έκτακτα μέτρα για τις επιχειρήσεις, επισημαίνοντας ότι η αγοραστική κίνηση έχει περιοριστεί, ενώ το μέτρο της καραντίνας δημιουργεί αλυσιδωτά προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεων και των τοπικών αγορών. Σημειώνει ότι στις περιοχές όπου εκδηλώνεται με ένταση το φαινόμενο και με τους καταναλωτές να βρίσκονται σε καθεστώς τρομοκρατίας προκύπτει το σοβαρό ερώτημα πώς ακριβώς θα αντιμετωπιστούν οι υποχρεώσεις προς την Εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις τράπεζες και τους προμηθευτές.

Δείτε επίσης: Ο Τομ Χανκς και η Ρίτα Γουίλσον καλούν σε παγκόσμιο brainstorming, με αφορμή την… Επανάσταση του 1821! (video)

Στα άμεσα μέτρα που προτείνει η ΕΣΕΕ περιλαμβάνονται η απόδοση έκτακτου βοηθήματος λειτουργίας και κίνησης ύψους 5.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις που αναγκάζονται να κλείσουν προσωρινά ή λειτουργούν σε περιοχές όπου έχουν ληφθεί μέτρα, η αναστολή καταβολής των τρεχουσών εισφορών και δόσεων ρυθμίσεων προς τον ΕΦΚΑ ως και πάλι την αποκατάσταση της λειτουργίας της τοπικής αγοράς και η αναστολή των πάσης φύσεως πλειστηριασμών για τις πληττόμενες περιοχές και επιχειρήσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ