Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021

Στη METKA-EGN του ομίλου Μυτιληναίος η κατασκευή του φωτοβολταϊκού των 200 MW στην Κοζάνη

Προσωρινός ανάδοχος για το έργο κατασκευής του φωτοβολταϊκού πάρκου 200 MW στην Κοζάνη ανακηρύχθηκε η METKA-EGN του ομίλου Μυτιληναίος, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ. 

Η κατασκευή του αναμένεται να αρχίσει τον Μάρτιο στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας και η ΜΕΤΚΑ έχει αναλάβει τη μελέτη, τα έργα πολιτικού μηχανικού, την προμήθεια, τη μεταφορά, την εγκατάσταση και τη θέση σε λειτουργία του πάρκου
καθώς και τη σύνδεσή του σε δύο υποσταθμούς 150 kV, συνολικού κόστους 110.000.000 ευρώ. Εξάλλου, τις προσεχείς ημέρες παραδίδεται από τη ΜΕΤΚΑ EGN και το φωτοβολταϊκό πάρκο 15 MW πάλι στην Κοζάνη, ως μέρος ενός cluster συνολικής ισχύος 230 MW.

Σύμφωνα με τα βασικά οικονομικά μεγέθη που ανακοίνωσε ο όμιλος Μυτιληναίου για το εννεάμηνο του 2020, ο κύκλος εργασιών και το EBITDA ανήλθαν σε 1.341 εκατ. και 235.000.000 ευρώ, αντίστοιχα, και η εταιρεία διατηρεί συνολική ρευστότητα σε μετρητά και εγκεκριμένες γραμμές χρηματοδότησης που ξεπερνά τα 1,2 δισ. ευρώ, ενώ μόνο το τελευταίο τρίμηνο ανακοίνωσε σειρά έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε Αυστραλία, Χιλή, Σκοτία, Ισπανία και αλλού, γεγονός που καταδεικνύει ότι έχει καθιερωθεί ως ένας από τους 10 κορυφαίους EPC κατασκευαστές στον κόσμο, με μοναδική τεχνογνωσία σε όλο το φάσμα έργων ηλιακής ενέργειας.

Εξάλλου, την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι μέσω του Τομέα Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD) απέκτησε νέο φωτοβολταϊκό έργο, ισχύος 50 MW, στην Ισπανία (φωτοβολταϊκό έργο Jaen) από τη Viridi RE. Το φωτοβολταϊκό έργο βρίσκεται στη νοτιοανατολική Ισπανία και ειδικότερα στον δήμο Jaén (Ανδαλουσία).

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ