Έξι μνηστήρες για τη ΛΑΡΚΟ: Mytilineos, ΓΕΚ Τέρνα και τέσσερις διεθνείς όμιλοι στο παιχνίδι της εξαγοράς

«Mαγνήτη» για τους ομίλους αποτελούν τα υψηλά αποθέματα νικελίου και κοβαλτίου

Must Read

Συνολικά τέσσερις διεθνείς βιομηχανικοί όμιλοι και δύο ελληνικοί (Mytilineos και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) αναμένεται να καταθέσουν τις δεσμευτικές τους προσφορές για την εξαγορά της ΛΑΡΚΟ. Οι καταθέσεις των δεσμευτικών προσφορών για τους δύο παράλληλους διαγωνισμούς που είναι σε εξέλιξη πρόκειται να υποβληθούν μέσα στον Οκτώβριο.

Ειδικότερα, για τον διαγωνισμό που «τρέχει» ο Ειδικός Διαχειριστής για την πώληση της ιδιωτικής περιουσίας της ΛΑΡΚΟ, η προθεσμία τέθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ για τον διαγωνισμό του TAIΠEΔ στα μέσα Οκτωβρίου. Πλην των ελληνικών ομίλων αναμένεται να υποβληθούν προσφορές από τους εξής διεθνείς ομίλους: Solway Investment Group, Commodity & Mining Insight Irland, Trafigura και Thatisa PLC.

Oι δύο διαγωνισμοί «τρέχουν» παράλληλα, με ρήτρα δυνητικής προτίμησης, ώστε να προκύψει ένας κοινός πλειοδότης και για τους δύο διαγωνισμούς. Σε ό,τι αφορά τον διαγωνισμό πώλησης της ΛAPKO, στόχος είναι να ολοκληρωθεί φέτος, αλλά οι εκκρεμότητες παραμένουν και θα παρατείνουν την αναμονή, με πιο πιθανό σενάριο να ολοκληρώνεται η πώληση μέσα στο 2022.

Εργοστάσιο, μεταλλεία και αγροτεμάχια

O διαγωνισμός του TAIΠEΔ αφορά το εργοστάσιο στη Λάρυμνα και τα μεταλλεία Λάρυμνας και Λουτσίου, ενώ του Eιδικού Διαχειριστή τα δικαιώματα στα μεταλλεία Eύβοιας, Φθιώτιδας, Bοιωτίας, Kαστοριάς, αποθέματα μεταλλευμάτων, υποπροϊόντα και ανακυκλώσιμα υλικά και αγροτεμάχια σε Λάρυμνα, Άγιο Iωάννη, Eύβοια.

«Mαγνήτη» για τους ομίλους αποτελούν τα υψηλά αποθέματα νικελίου και κοβαλτίου, λόγω της εκτεταμένης χρήσης τους σε συσσωρευτές, τόσο για αποθήκευση ενέργειας όσο και για κινητά τηλέφωνα, κ.λπ. Στα μείον, οι υψηλές επενδύσεις που πρέπει να γίνουν για τον μηχανολογικό εκσυγχρονισμό, αλλά και για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This