Ελληνική «θωράκιση» σε γαλλικό υποβρύχιο

Συνεργασία STELMA και Naval Group

Must Read

Στα… άδυτα της γαλλικής στρατιωτικής μηχανής ετοιμάζεται να εισέλθει η ελληνική εταιρία STELMA, που υπέγραψε συμφωνία με τη γαλλική Naval Group για συμμετοχή σε γαλλικά ναυτικά προγράμματα. Συγκεκριμένα, η Stelma υπέγραψε σύμβαση αξίας άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ, με αντικείμενο τη βαφή του κύτους ενός πυρηνικού υποβρυχίου του γαλλικού ναυτικού για τη διασφάλιση της προστασίας του από τη διάβρωση.

Η συμφωνία έγινε στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας της Naval Group να καθορίσει και να αναπτύξει συνεργασίες με Έλληνες εταίρους και αποτελεί το πρώτο βήμα υλοποίησης του σχεδίου συμμετοχής της ελληνικής βιομηχανίας, που ανέπτυξε ο όμιλος ως μέρος της διεκδίκησης του νέου προγράμματος φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Ανάπτυξη

Στόχος της Naval Group είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του αποτυπώματος του ομίλου στη χώρα μέσω συμπράξεων με εταίρους από τον βιομηχανικό, ερευνητικό και ακαδημαϊκό χώρο. Ο όμιλος έχει εγκαταστήσει μια task force, της οποίας αποστολή είναι η επαφή με όλους τους δυνητικούς εταίρους και ο καθορισμός μελλοντικών συνεργασιών.

Πλέον του προγράμματος φρεγατών, η Naval Group επιδιώκει την υποστήριξη των μελλοντικών δυνατοτήτων ναυτικού πολέμου της Ελλάδας μέσω έργων έρευνας και ανάπτυξης, σε συνεργασία με εγχώριες εταιρίες, πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα σχετικά με τεχνολογίες αιχμής, όπως η παραγωγή πρόσθετων, τα drones

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This