Πέμπτη 24/6/2021

«Ξαφνικός θάνατος» και χιλιάδες απολύσεις για την Hertz σε ΗΠΑ και Καναδά!

Παγκόσμιο σοκ προκάλεσε η είδηση ότι ο κολοσσός στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων Hertz ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι έκανε υπαγωγή στο αμερικανικό καθεστώς χρεοκοπίας για τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Με ανακοίνωσή της, η εταιρεία αποδίδει την κίνηση αυτή στην πανδημία:

«Ο αντίκτυπος της Covid-19 στη ζήτηση ταξιδιών ήταν ξαφνικός και δραματικός, επιφέροντας βίαιη πτώση στα έσοδα της εταιρείας και στις μελλοντικές κρατήσεις. Λάβαμε άμεσα μέτρα δίνοντας προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων καθώς και των πελατών της. Σταματήσαμε όλες τις μη ουσιώδεις δαπάνες, ωστόσο η αβεβαιότητα παραμένει όσον αφορά την επιστροφή των εσόδων και την πλήρη επαναλειτουργία της αγοράς, πράγμα που κατέστησε απαραίτητη τη σημερινή ενέργειά μας» ανέφερε ο όμιλος Hertz σε ανακοίνωση του.

Η Ευρώπη, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, δεν περιλαμβάνονται στην διαδικασία του κεφαλαίου 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ στις 21 Απριλίου, η Hertz είχε καταργήσει 10.000 θέσεις εργασίας στη βόρεια Αμερική, δηλαδή το 26,3% του παγκόσμιου δυναμικού της, για να κάνει οικονομίες και να αντιμετωπίσει τις συνέπειες από την πανδημία του κορονοϊού, η οποία παρέλυσε την οικονομία.

Το άρθρο 11 επιτρέπει σε μια επιχείρηση, που δεν καταφέρνει πλέον να αποπληρώνει το χρέος της, να αναδιαρθρωθεί προστατευμένη από τους πιστωτές.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ