Θεωρία ή αλήθεια; Γραφίστας που… αυτοκτόνησε το 2000 ο δράστης της δολοφονίας του Ούλοφ Πάλμε!

Must Read

Το μυστήριο της δολοφονίας του Ούλοφ Πάλμε πιστεύει ότι έλυσε η εισαγγελία της Σουηδίας, ανακαλύπτοντας την ταυτότητα του δράστη 34 χρόνια μετά την εκτέλεση του Σουηδού πρωθυπουργού, σε πολυσύχναστο δρόμο της Στοκχόλμης!

Ο εισαγγελέας Κρίστερ Πέτερσον έκλεισε την υπόθεση, ανακοινώνοντας ότι ο γραφίστας Στιγκ Ένγκστρομ, ο οποίος… αυτοκτόνησε το 2000, ήταν ο άνθρωπος που στις 28 Φεβρουαρίου του 1986 πυροβόλησε και σκότωσε τον Πάλμε. Ο Ένγκστρομ, που έγινε γνωστός ως «ο άνθρωπος της Skandia», από το όνομα της εταιρίας στην οποία εργαζόταν, το βράδυ της δολοφονίας είχε φύγει αργά από τα κεντρικά γραφεία της Skandia, που βρίσκονται κοντά στον τόπο του εγκλήματος. Ήταν ένας από τους περίπου 20 αυτόπτες μάρτυρες, όπως είχε προκύψει την εποχή εκείνη.

δολοφονια Ούλοφ Πάλμε
ο τόπος του εγκλήματος

Ως ύποπτος χαρακτηρίστηκε από τον δημοσιογράφο Τόμας Πέτερσον και η αστυνομία άρχισε να τον ερευνά 18 χρόνια μετά τον θάνατό του. Ο δημοσιογράφος υποστήριξε ότι ο Ένγκστρομ σκότωσε τον Πάλμε εξαιτίας των αριστερών απόψεων του πρωθυπουργού.

Ο Ένγκστρομ, ο οποίος ήταν αλκοολικός και χρήστης ναρκωτικών, είχε πει ψέματα αμέσως μετά τη δολοφονία και είχε ισχυριστεί ότι προσπάθησε να επαναφέρει στη ζωή τον Πάλμε. Αργότερα έγινε γνωστό ότι είχε εκπαιδευτεί στη χρήση όπλων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This