Τετάρτη 23/6/2021

Αύξηση στα δίδακτρα των φοιτητών από την ΕΕ στη Βρετανία λόγω Brexit

Άσχημα μαντάτα για τους φοιτητές από την Ευρωπαϊκή Ένωση που θα σπουδάσουν στη Βρετανία, καθώς όπως ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση από το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος τα δίδακτρα θα αυξηθούν, λόγω Brexit.

Η οριστικοποίηση του Brexit στις 31 Δεκεμβρίου αλλάζει τα δεδομένα, μιας και ως τώρα οι φοιτητές από χώρες της ΕΕ είχαν ίδια δικαιώματα με τους Βρετανούς, πλήρωναν ίδια δίδακτρα και είχαν και πρόσβαση σε κρατικά δάνεια -αν επιθυμούσαν-  για να τα πληρώσουν.

Η αρμόδια Υπουργός για τα βρετανικά πανεπιστήμια Μισέλ Ντόνλαν έκανε την ανακοίνωση στο κοινοβούλιο: «Μετά την απόφασή μας να αποχωρήσουμε από την ΕΕ, υπήκοοι κρατών μελών της ΕΕ, του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και Ελβετοί δεν θα είναι πλέον επιλέξιμοι για το εγχώριο καθεστώς διδάκτρων και χρηματοοικονομική υποστήριξη από το Student Finance England για προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και προχωρημένα εκπαιδευτικά προγράμματα, τα μαθήματα των οποίων ξεκινούν από το ακαδημαϊκό έτος 2021/22».

Από την αλλαγή αυτή εξαιρούνται οι υπήκοοι της ΕΕ, του ΕΟΧ και οι Ελβετοί που σπουδάζουν ήδη στη Βρετανία, ή εκείνοι που ξεκινούν την πανεπιστημιακή τους εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2020/2021 λόγω της προστασίας που προσφέρει η Συμφωνία Απόσυρσης.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ