Εφιαλτική καταμέτρηση: Ξεπέρασαν τα 10 εκατομμύρια τα κρούσματα του θανατηφόρου ιού!

Must Read

Ξεπέρασαν τα δέκα εκατομμύρια σήμερα Κυριακή, τα κρούσματα από τονμ «αόρατο εχθρό», σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμό Υγείας, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κωρονοϊό παγκοσμίως είναι περίπου ο διπλάσιος εκείνου της γρίπης που καταγράφονται σε ετήσια βάση.

Την ίδια ώρα αρκετές χώρες αίρουν σταδιακά τα μέτρα περιορισμού που είχαν επιβάλλει για την αποφυγή διασποράς του κωρονοϊού, ωστόσο προάγουν συμπεριφορές και κανόνες που θα διαρκέσουν έως ότου βρεθεί το κατάλληλο εμβόλιο.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν πολλές χώρες στις οποίες παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων, γεγονός που ωθεί τους ηγέτες να προβούν σε νέα μέτρα.

Τι λένε τα επίσημα στοιχεία

Σύμφωνα με την καταμέτρηση του Ρόιτερς, η οποία βασίζεται σε επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις, Βόρεια Αμερική, Λατινική Αμερική και Ευρώπη έχουν επιβεβαιώσει η καθεμιά περίπου το 25% των κρουσμάτων, ενώ στην Ασία και στη Μέση Ανατολική αντιστοιχούν το 11% και το 9% αντίστοιχα.

Όσον αφορά στους θανάτους που προέρχονται από τον «φονικό εχθρό», αυτοί έχουν ξεπεράσει τους 497.000, είναι δηλαδή χονδρικά ισάριθμοι με αυτούς που οφείλονται στη γρίπη σε ετήσια βάση.

Περισσότερα από 30.000 νέα κρούσματα καθημερινά στην Βραζιλία

Η πανδημία έχει πλέον εισέλθει σε νέα φάση, καθώς Ινδία και Βραζιλία καταγράφουν καθημερινά πάνω από 10.000 και πάνω από 30.000 κρούσματα μόλυνσης η καθεμία αντίστοιχα, γεγονός που τείνει να «εξοντώσει» το σύστημα υγείας της κάθε χώρας.

Αυτές οι δυο χώρες κατέγραψαν πάνω από το ένα τρίτο του συνόλου των νέων κρουσμάτων μόλυνσης στον κόσμο την περασμένη εβδομάδα. Η Βραζιλία κατέγραψε θλιβερό ρεκόρ 54.700 κρουσμάτων μόλυνσης μέσα σε μία μέρα τη 19η Ιουνίου. Υπάρχουν ερευνητές που λένε ότι ο αριθμός των νεκρών στη Λατινική Αμερική ενδέχεται να ανέρχεται σε πάνω από 380.000 τον Οκτώβριο.

Στον αντίποδα, χώρες όπως η Κίνα, η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία, που είχαν καταφέρει να διατηρούν μηδενικούς αριθμούς νέων εγχώριων κρουσμάτων, εντόπισαν νέες εστίες μετάδοσης τον περασμένο μήνα.

Στο Πεκίνο, όπου έχουν διαγνωστεί πάνω από 310 νέα κρούσματα μόλυνσης μετά τον εντοπισμό εστίας σε χονδρική αγορά τροφίμων, τα τεστ έχουν αυξηθεί εκθετικά, σε περίπου 300.000 την ημέρα.

Στις ΗΠΑ τα κρούσματα έφτασαν τα 2,5 εκατομμύρια

Οι ΗΠΑ, με 2,5 εκατομμύρια κρούσματα, αποτελεί την χώρα με τον υψηλότερο αριθμός κρουσμάτων στον πλανήτη, παρά το γεγονός ότι είχαν καταφέρει να επιβραδύνουν την εξάπλωση του κορωνοϊού τον Μάιο. Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες ο ιός επεκτείνεται σε αγροτικές περιοχές, και ειδικότερα σε πολιτείες του Νότου και της Δύσης που παρέμεναν σε γενικές γραμμές αλώβητες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This