«Ιδρώνει» ο Μακρόν στο ενδεχόμενο ο νέος Γάλλος ΥΠΕΣ να διερευνηθεί για βιασμό

Must Read

Ο νέος υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλντ Νταρμανίν ενδέχεται να αντιμετωπίσει νέα έρευνα για φερόμενο βιασμό, μετά από καινούρια δικαστική απόφαση, σύμφωνα τα όσα αποκάλυψε το CNN.

Το εφετείο του Παρισιού έκρινε ότι ένας δικαστής μπορεί να ανοίξει εκ νέου την έρευνα για ισχυρισμό του 2018 ότι ο Νταρμανίν βίασε μια γυναίκα το 2009. Ένας δικηγόρος του Γάλλου πολιτικού, ο οποίος διορίστηκε υπουργός Εσωτερικών μόλις τη Δευτέρα, δήλωσε ότι η κατηγορία είναι αβάσιμη.

Την Τρίτη το πρωί μια ντουζίνα ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών φωνάζοντας: «Νταρμανίν βιαστής, πολιτεία συνένοχη», πριν απομακρυνθούν γρήγορα από την αστυνομία.

Ο Darmanin κατηγορήθηκε για βιασμό και σεξουαλική παρενόχληση από τη Sophie Patterson τον Ιανουάριο του 2018. Είπε ότι χρησιμοποίησε τη θέση του ως μέλος της δικαστικής επιτροπής το 2009 για να την αναγκάσει να κάνει σεξ μαζί του.

Ενώ η υπόθεση απορρίφθηκε αρχικά τον Φεβρουάριο του 2018, τον Ιούνιο του 2020, το εφετείο του Παρισιού έκρινε ότι οι λόγοι για τη μη διερεύνηση των ισχυρισμών δεν ήταν επαρκείς, σύμφωνα με τους δικηγόρους και των δύο πλευρών.

Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι η υπόθεση τίθεται και πάλι στα χέρια ανακριτή, ο οποίος θα αποφασίσει εάν πρέπει να ξεκινήσει επίσημη έρευνα.

«Είμαι σοκαρισμένος. Είμαι πολύ έκπληκτος που ένα πρόσωπο που κατηγορείται από μια γυναίκα για βιασμό έχει διοριστεί Υπουργός Εσωτερικών», δήλωσε η δικηγόρος της Patterson, Marjolaine Vignola, στο CNN.

«Σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή δημοκρατία, παρέχονται εγγυήσεις στα θύματα, ώστε να μπορούν να μιλήσουν χωρίς φόβο, ανεξάρτητα από τη θέση και την κοινωνική κατάσταση των ανθρώπων που καταγγέλλουν. Στέλνει ένα τρομακτικό μήνυμα στην πελάτισσά μου», πρόσθεσε η Vignola.

Ωστόσο, ο δικηγόρος του Νταρμανίν Πιερ-Ολιβιέ Σουρ είπε στο CNN ότι ήταν απόλυτα σίγουρος ότι η υπόθεση θα απορριφθεί ξανά λόγω του «κενού» των ισχυρισμών.

Το γραφείο του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν δήλωσε στο CNN ότι το Elysée δεν σχολιάζει ποτέ τα τρέχοντα δικαστικά ζητήματα και ότι ο Νταρμανίν, όπως κάθε πολίτης, επωφελείται από το τεκμήριο της αθωότητας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This