Τετάρτη, 21 Απρ 2021

Παραληρηματικό διάγγελμα Ερντογάν: «24 Ιουλίου ανοίγει η Αγία Σοφία για προσευχή»! (video)

Διάγγελμα του Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν αφότου το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Τουρκίας ανέτρεψε την απόφαση του 1934, η οποία μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε μουσείο. Με δικό το διάταγμα το Μνημείο Παγκόσμιας κληρονομιάς, μετατρέπεται σε τζαμί.

«Η Αγία Σοφία θα ανοίξει ως τζαμί στις 24 Ιουλίου με την προσευχή της Παρασκευής. Το τέλος εισόδου θα αρθεί και το τζαμί θα είναι ανοιχτό για ξένους και ντόπιους τουρίστες», ανακοίνωσε με ιδιαίτερα αλαζονικό ύφος ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Ερντογάν είπε ότι είναι  «κυρίαρχο δικαίωμα της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί» και… παροτρύνει όλους να σεβαστούν την απόφαση… «που λαμβάνεται από τα δικαστικά και εκτελεστικά όργανα της χώρας» (σ.σ. με δικό του διάταγμα δεν ελήφθη η απόφαση;)  και προσθέτει ότι οποιαδήποτε στάση εκτός της διατύπωσης άποψης, θα θεωρηθεί επίθεση κατά της τουρκικής ανεξαρτησίας!

Και συνεχίζοντας το παραλήρημά του είπε: «Υπάρχουν 435 εκκλησίες και συναγωγές ανοιχτές για προσευχή στην Τουρκία. Αυτό το τοπίο είναι η εκδήλωση της κατανόησής μας που βλέπει τις διαφορές μας ως πλούτο. Η Αγία Σοφία, η κοινή κληρονομιά της ανθρωπότητας, θα συνεχίσει να τους αγκαλιάζει όλους με το νέο της καθεστώς, με πολύ πιο ειλικρινή και πολύ πιο αυθεντικό τρόπο.»

Ερντογάν

Για να προσθέσει: «Σήμερα η Αγία Σοφία βιώνει μία από τις αναστάσεις που έχει δει πολλές φορές από τότε που χτίστηκε. Η ανάσταση της Αγίας Σοφίας, ο προάγγελος της απελευθέρωσης του Masjid al-Aqsa, είναι το βήμα της βούλησης των Μουσουλμάνων να βγουν από την κατάκτηση. Υπογραμμίζω ότι θα ανοίξουμε την Αγία Σοφία ως τζαμί, διατηρώντας την κοινή πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας».

Δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε κάτι, οι δηλώσεις του Ερντογάν να λένε όλα για τη διαστρεβλωμένη αντίληψη της πραγματικότητας: «Το δικαίωμα του τουρκικού έθνους στην Αγία Σοφία δεν είναι μικρότερο από τους πρώτους κατασκευαστές αυτού του έργου πριν από περίπου 1.500 χρόνια. Αντίθετα, το δικαίωμα του έθνους μας στην Αγία Σοφία, το οποίο θεωρείται ως ένα από τα πιο σημαντικά έργα της ανθρώπινης κληρονομιάς, είναι μεγαλύτερο λόγω της συμβολής μας και της ισχυρής ιδιοκτησίας μας».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ