«Βουτιά» στο χρηματιστήριο και ξεσηκωμός των Δημοκρατικών μετά τη… βόμβα Τραμπ περί αναβολής των εκλογών!

Must Read

Η «βόμβα» Τραμπ για ενδεχόμενη αναβολή των προεδρικών εκλογών, με δικαιολογία τον κίνδυνο νοθείας, ήταν αρκετή για… βουλιάξει το χρηματιστήριο στις ΗΠΑ! 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, αμέσως μετά την ανάρτηση του προέδρου, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέγραψε πτώση, με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να υποχωρεί κατά 172,15 μονάδες ή -0,65% με το άνοιγμα, και τον Nasdaq να χάνει 92,82 μονάδες ή -0,88%.

Η προεδρική ανάρτηση, εξάλλου, έγινε λίγα λεπτά αφότου ανακοινώθηκε η ιστορική «βουτιά» του αμερικανικού ΑΕΠ κατά -32,09% κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Την ίδια στιγμή, καταγράφηκαν και οι πρώτες αντιδράσεις των Δημοκρατικών, οι οποίοι κάνουν λόγο για περιφρόνηση του Συντάγματος από μέρους του Αμερικανού προέδρου. «Ένας εν ενεργεία πρόεδρος διαδίδει ψέματα και προτείνει την καθυστέρηση των εκλογών για να κρατηθεί ο ίδιος στην εξουσία», ήταν η πρώτη αντίδραση του Δημοκρατικού βουλευτή Νταν Κίλντι, επίσης στο Twitter. «Μην το αφήσετε να συμβεί. Όλοι οι Αμερικανοί –Ρεπουμπλικάνοι, Ανεξάρτητοι και Δημοκρατικοί– θα πρέπει να καταδικάσουν την παρανομία του προέδρου και την πλήρη περιφρόνησή του στο Σύνταγμα», πρόσθεσε.

Μόνο το Κογκρέσο

Να σημειωθεί εδώ ότι, με βάση το Σύνταγμα, μόνο το Κογκρέσο έχει τη δικαιοδοσία να αποφασίζει για την αναβολή των προεδρικών εκλογών.

Από την πλευρά του, ο γερουσιαστής Τομ Άνταλ, επίσης δημοκρατικός, τόνισε ότι «δεν υπάρχει κανένας τρόπος» να καθυστερήσει ο Τραμπ τις εκλογές. «Ας μην τον αφήσουμε να μας αποσπάσει την προσοχή από την ανικανότητά του (στην αντιμετώπιση) της Covid19», συνέχισε.

Πολλές Πολιτείες, πάντως, θέλουν να διευρύνουν το δικαίωμα στην επιστολική ψήφο, ούτως ώστε να περιορίσουν όσο το δυνατόν τον συγχρωτισμό στα εκλογικά κέντρα, σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η εξάπλωση της πανδημίας. Αρκετές επιτρέπουν ήδη την ψήφο διά αλληλογραφίας εδώ και πολλά χρόνια και δεν έχουν καταγράψει σοβαρά προβλήματα, παρά μόνο μεμονωμένα περιστατικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This