18-9-2020

Ο ξένος Τύπος για τις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο (video)

Το ενδιαφέρον του ξένου Τύπου έχουν συγκεντρώσει τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην ανατολική Μεσόγειο τις τελευταίες ημέρες.

«Η Ελλάδα σε συναγερμό, καθώς η Τουρκία στέλνει ερευνητικό πλοίο σε αμφισβητούμενα νερά» ήταν ο «απρόσεκτος» τίτλος του BBC, καθώς το βρετανικό μέσο δεν έκανε καμία αναφορά για τουρκική παρουσία στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Για «αύξηση της έντασης» έκανε λόγο το Euronews, σύμφωνα με το οποίο «η Τουρκία ανακοίνωσε ότι ένα ερευνητικό σκάφος θα διεξαγάγει διερευνητικές γεωτρήσεις σε περιοχή μεταξύ Κύπρου και Ελλάδος, ως μια τελευταία κίνηση σε μια συνεχιζόμενη εδαφική διαμάχη μεταξύ των δύο χωρών», ενώ το Politico στάθηκε στον ρόλο της Γερμανίας, υπενθυμίζοντας το «παρόμοιο περιστατικό που αποφεύχθηκε στα τέλη Ιουλίου ύστερα από γερμανική παρέμβαση».

H Deutsche Welle σημείωνε πως «Η Ελλάδα κατηγορεί την Τουρκία ότι απειλεί την ειρήνη στη Μεσόγειο», τονίζοντας την προ εβδομάδων τοποθέτηση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με τον οποίο «δεν είναι αποδεκτό να παραβιάζονται ή να απειλούνται τα χωρικά ύδατα ενός μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Πιο ξεκάθαρη στάση τήρησε το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg επιλέγοντας τον τίτλο «Η Τουρκία δείχνει τα στρατιωτικά ‘ποντίκια’ της σε θαλάσσια έριδα με την Ελλάδα», αναφέροντας πως «η αψιμαχία στη Μεσόγειο είναι μία από τις πολλές προσπάθειες του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επανακαθορίσει την Τουρκία ως μια δύναμη της περιοχής».

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ