Τρίτη 3/8/2021

Η παγκόσμια αγορά προϊόντων τεχνολογίας το 2020 θα αγγίξει το 1.000.000.000€ σε κέρδη!

Οι αυξημένες ανάγκες για εξ αποστάσεως εργασία και online εκπαίδευση λειτουργούν ευεργετικά για ποικίλες κατηγορίες τεχνολογικών καταναλωτικών προϊόντων

Τα επίπεδα του 1.000.000.000€ υπολογίζεται ότι θα «αγγίξει» το 2020 η αξία των πωλήσεων τεχνολογικών καταναλωτικών αγαθών (Technical Consumer Goods – TCG), σε διεθνές επίπεδο, αποδεικνύοντας ότι, αν μη τι άλλο, η παγκόσμια αγορά τους διαθέτει… αντισώματα έναντι της πανδημίας COVID-19!

Πρακτικά, η αξία της αγοράς θα παραμείνει στάσιμη στα επίπεδα όπου είχε διαμορφωθεί το 2019, κάτι που, ωστόσο, δεδομένης της υγειονομικής κρίσης και της οικονομικής αβεβαιότητας που τη διαδέχεται, θεωρείται μια εξαιρετική επίδοση. Παρά τα «αντισώματα», πάντως, η πανδημία είναι βέβαιο ότι επηρεάζει και την αγορά των τεχνολογικών καταναλωτικών αγαθών, όπως αποδεικνύεται από την αναμενόμενη πτώση κατά 6% των πωλήσεων στην κατηγορία των Telecoms και των smartphones, που αντιπροσωπεύει το 40% της συνολικής αγοράς.

Εξ αποστάσεως εργασία και online εκπαίδευση

Από την άλλη, οι αυξημένες ανάγκες για εξ αποστάσεως εργασία και online εκπαίδευση δεν μπορεί παρά να λειτουργούν ευεργετικά για άλλες κατηγορίες τεχνολογικών καταναλωτικών προϊόντων. Σε αυτές ανήκει ο εξοπλισμός γραφείου και τα είδη Πληροφορικής, όπου φέτος αναμένεται αύξηση της αξίας των πωλήσεων κατά 15%.

Επιπλέον, η επιβολή των lockdowns σε παγκόσμιο επίπεδο λειτούργησε θετικά για την αγορά των μικρών οικιακών συσκευών, όπου το 2020 εκτιμάται ότι θα σημειωθεί άνοδος των πωλήσεων κατά 9%. Στο μεταξύ, στα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης, οι πωλήσεις υπολογίζεται ότι θα υποχωρήσουν οριακά κατά 1%, ενώ στις μεγάλες οικιακές συσκευές αναμένεται πτώση κατά 2%.

Θετική η εικόνα στην Ευρώπη

Η εικόνα της αγοράς τεχνολογικών καταναλωτικών αγαθών σαφώς και δεν είναι ομοιόμορφη σε όλες τις περιοχές του πλανήτη. Οι πιο ανεπτυγμένες αγορές του κόσμου αντιμετωπίζουν καλύτερα τον αντίκτυπο της COVID-19, σε σύγκριση με τις αναδυόμενες οικονομίες.

Για παράδειγμα, στην Ευρώπη η αγορά TCG αναμένεται να «τρέξει» φέτος με ρυθμό ανάπτυξης 5%. Στον αντίποδα, οι αναδυόμενες ασιατικές αγορές υπολογίζεται ότι θα δουν μειώσεις κατά 6%, καθώς το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον επηρεάζει άμεσα την ικανότητα των καταναλωτών να ξοδεύουν.

Άνοδος της αγοράς από το 2021

Η σταδιακή αποκατάσταση του οικονομικού κλίματος αναμένεται να δημιουργήσει τις συνθήκες για άνοδο της αγοράς τεχνολογικών καταναλωτικών προϊόντων από το 2021. Η αγορά θα βάλει πλώρη για ανάπτυξη, καθώς η στροφή των καταναλωτών στην κατ’ οίκον ψυχαγωγία και η ψηφιοποίηση της κοινωνικής και οικονομικής καθημερινότητας θα δημιουργήσουν πρόσθετη ζήτηση για αγορές TCG.

«Προβλέπουμε ότι η ήδη διαφαινόμενη ανάκαμψη της αγοράς θα συνεχιστεί. Για το τελευταίο τρίμηνο του 2020, υπάρχουν αρκετοί παράγοντες, που συνηγορούν υπέρ ενός σεναρίου ανόδου των πωλήσεων. Η αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι ο πιο σημαντικός από αυτούς. Από την άλλη πλευρά, η αστάθεια στις αγορές δεν θα εξαφανιστεί», αναφέρει η GfK σε σχετικό report.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ