Μαζικές αγωγές από επίσημες αρχές των ΗΠΑ κατά του Facebook: «Να διαλυθεί η εταιρεία»!

Η Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Letitia James (φωτό) ηγείται του νομικού αγώνα των αμερικανικών Πολιτειών

Must Read

Οι ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ και περισσότεροι από 45 Πολιτειακοί εισαγγελείς μήνυσαν το Facebook, κατηγορώντας την εταιρεία για παράνομες ενέργειες εξαγοράς αντιπάλων, για κατάχρηση ισχύος και μονοπωλιακές πρακτικές.

Οι αγωγές είναι μια από τις πιο σημαντικές νομικές ενέργειες που έχει λάβει η κυβέρνηση των ΗΠΑ εναντίον της εταιρείας. Αξιωματούχοι ζητούν από το δικαστήριο να εξετάσει το ενδεχόμενο διάλυσης της εταιρείας, η οποία κατέχει ακόμα το Instagram και το WhatsApp.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου, ειδικότερα, επιδιώκει μια μόνιμη εντολή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο που θα μπορούσε, μεταξύ άλλων, να απαιτήσει από την εταιρεία να εκποιήσει περιουσιακά στοιχεία, όπως το Instagram και το WhatsApp, διαλύοντας αποτελεσματικά το Facebook όπως το γνωρίζουμε. Οι Πολιτείες ζητούν επίσης τη διάλυση της εταιρείας, εάν είναι απαραίτητο.

Το Facebook από την πλευρά του, είπε ότι οι υπό εξέταση συμφωνίες εγκρίθηκαν από τις ρυθμιστικές αρχές πριν από χρόνια.

«Η κυβέρνηση τώρα θέλει μια επανεκκίνηση, στέλνοντας μια τρομακτική προειδοποίηση στις αμερικανικές  επιχειρήσεις ότι καμία πώληση δεν είναι ποτέ οριστική», δήλωσε η γενική σύμβουλος του Facebook Jennifer Newstead και πρόσθεσε ότι η εταιρεία είχε επενδύσει εκατομμύρια για να κάνει το Instagram και το WhatsApp επιτυχημένα και θα υπερασπιστεί τον εαυτό της «με μανία».

«Υπάρχουν αντιμονοπωλιακοί νόμοι για την προστασία των καταναλωτών και την προώθηση της καινοτομίας, όχι για την τιμωρία των επιτυχημένων επιχειρήσεων», δήλωσε το Facebook, περιγράφοντας τα επιχειρήματα της αμερικανικής κυβέρνησης ως «ρεβιζιονιστική ιστορία».

Οι αγωγές που κατατέθηκαν από τις Πολιτείες και την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) επικεντρώνονται στην απόκτηση του Instagram από το Facebook το 2012, την αγορά του WhatsApp το 2014 και κανόνες που διέπουν εξωτερικούς προγραμματιστές λογισμικού.

Αξιωματούχοι κατηγόρησαν το Facebook ότι υιοθέτησε μια προσέγγιση «αγορά ή θάψιμο» σε πιθανούς αντιπάλους, ζημιώνοντας ανταγωνιστές και χρήστες, οι οποίοι έχουν χάσει τον έλεγχο των δικών τους δεδομένων για να υποστηρίξουν τα διαφημιστικά έσοδα της εταιρείας.

Οι νομικές αιτήσεις παραθέτουν εσωτερικά μηνύματα από το αφεντικό του Facebook Mark Zuckerberg, όπως ένα ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του 2008 που ανέφερε ότι ήταν «καλύτερα να αγοράζεις από το να ανταγωνίζεσαι».

«Για σχεδόν μια δεκαετία, το Facebook χρησιμοποίησε την κυριαρχία και τη μονοπωλιακή του δύναμη για να συντρίψει μικρότερους αντιπάλους και να εξουδετερώσει τον ανταγωνισμό, όλα εις βάρος των καθημερινών χρηστών», δήλωσε η Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Letitia James (φωτό), η οποία ηγείται του νομικού αγώνα των Πολιτειών.

«Καμία εταιρεία δεν πρέπει να έχει αυτή την ανεξέλεγκτη δύναμη στην προσωπική μας αλληλεπίδραση και στις κοινωνικές μας αλληλεπιδράσεις. Γι ‘αυτό αναλαμβάνουμε δράση σήμερα», επεσήμανε η James.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This