Τρίτη 27/7/2021

Την έκοψαν γιατί ήταν πιο…κοντή! Στα δικαστήρια για λίγους πόντους υποψήφια αστυνομικός στην Κύπρο

Στα δικαστήρια κατέφυγε μια νεαρή κοπέλα στην Κύπρο, η οποία έμεινε εκτός αστυνομικού σώματος επειδή στην μέτρηση την έβγαλαν πιο…κοντή!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Πολίτη», στην μέτρηση που της έγινε διαπιστώθηκε ότι της έλειπαν 9 χιλιοστά, ενώ στην επαναμέτρηση τα χιλιοστά έγιναν… 11 λες και «μάζεψε»!

Η περιπέτεια για την γυναίκα ξεκίνησε όταν αν και κατάφερε να ενταχθεί στον κατάλογο των επιτυχόντων μετά τις γραπτές εξετάσεις, η πρόσληψη της έμεινε σε εκκρεμότητα καθώς λόγω εγκυμοσύνης δεν είχε περάσει από τις αθλητικές δοκιμασίες και τη μέτρηση ύψους. Έτσι, όταν γέννησε, στις μετρήσεις που της έγιναν ενημερώθηκε ότι της έλειπαν κάποια χιλιοστά (το όριο είναι 1,60). Συγκεκριμένα στην πρώτη μέτρηση προέκυψε να είναι 1.591 εκατοστά, ενώ κατά τη δεύτερη μέτρηση το ύψος της ήταν 1.589 εκατοστά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποκλειστεί από τη διαδικασία και να μείνει εκτός του πίνακα προσλήψεων.

Η ίδια, ωστόσο, είχε εκδώσει ταυτότητα και στη μέτρηση που της είχε γίνει στο ΚΕΠ το ύψος της ήταν 1,62 μ. Γι’ αυτό το λόγο ζήτησε επαναμέτρηση αλλά η Επιτροπή Προσλήψεων της Αστυνομίας αρνήθηκε, δηλώνοντας πως δεν αναγνωρίζει τη συγκεκριμένη μέτρηση. Έτσι, προσέφυγε στη δικαιοσύνη και τα επιχειρήματα του δικηγόρου της Γιώργου Καραπατάκη υιοθετήθηκαν και ακυρώθηκε η απόφαση της Επιτροπής Προσλήψεων.

Από την πλευρά της η Αστυνομία υποστήριξε πως δεν έκανε δεκτή τη μέτρηση ύψους του ΚΕΠ καθώς η δική της μέτρηση είχε γίνει με συγκεκριμένες προδιαγραφές, δηλαδή με γυμνά πέλματα χωρίς παπούτσια και κάλτσες. Η Αστυνομία θεώρησε πως η κοπέλα μετρήθηκε στο ΚΕΠ με παπούτσια και κάλτσες, χωρίς όμως να ερευνηθεί αν όντως συνέβη αυτό.

Συνεπώς, η απόφαση της Αστυνομίας ακυρώθηκε λόγω ανεπαρκούς έρευνας.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ